EventCanvas-methode in onderwijsprogramma De Rooi PannenEventCanvas-methode in onderwijsprogramma De Rooi Pannen
Back Back Nieuws

EventCanvas-methode in onderwijs De Rooi Pannen

26 juni 2018

De afdeling mbo Marketing & Evenementen van De Rooi Pannen in Tilburg heeft na een pilot besloten de EventCanvas-methode op te nemen in haar onderwijsprogramma. Deze methode helpt bij het onderwijzen van event design aan studenten.

Irene de Bruijn, docent Live Communication bij mbo Marketing & Evenementen, is de drijvende kracht achter deze nieuwe ontwikkeling. Na een kennismakingsmiddag voor leerlingen deelden ook zij haar enthousiasme. 'Design thinking is cruciaal voor vele succesvolle organisaties. Wij zien design thinking ook als wezenlijk onderdeel van ons onderwijsaanbod. De EventCanvas-methode sluit hier goed op aan. Onze studenten en wijzelf zijn er erg enthousiast over. Het helpt hen om gestructureerd events te ontwikkelen. Daarom hebben wij besloten dit op te nemen in ons curriculum', licht De Bruijn toe.

Event Design Certificate Young Professionals (EDC YP) Program

De integratie van de EventCanvas-methode gebeurt door samen te werken met het Event Design Collective en deel te nemen aan het Event Design Certificate Young Professionals Program. Dit programma is ontworpen om onderwijsinstellingen die event management aanbieden, te leren hoe zij event design kunnen onderwijzen aan hun studenten, gebruikmakend van de EventCanvas-methode. Studenten ontvangen het internationaal erkende Event Design Certificate Young Professionals, nadat zij de level 1-training hebben voltooid en een goedgekeurde event design case hebben gepubliceerd.

Voorsprong voor studenten

Met deze opleiding en het certificaat biedt De Rooi Pannen haar studenten een voorsprong op de toekomstige arbeidsmarkt en toegang tot een community van ECD Certified Event Designers over de hele wereld. De volgende scholen/universiteiten hebben onder andere het programma opgenomen: Zuyd Hogeschool, Universiteit van Amsterdam, Vistula University Warsaw, San Diego State University, Haaga-Helia University Helsinki, BYU Marriott School of Management.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!