Eventbrite tekent De Vrienden van Amstel LIVE!Eventbrite tekent De Vrienden van Amstel LIVE!
Back Back Nieuws

Eventbrite tekent De Vrienden van Amstel LIVE!

18 januari 2018

Eventbrite, wereldwijd de meest toonaangevende aanbieder van ticketing- en event technologie, heeft een meerjarig ticketing partnership met De Vrienden van Amstel LIVE! van HEINEKEN Nederland getekend, voor de jaarlijkse serie van evenementen in Rotterdam Ahoy. Voor dit jaar, het 20-jarig jubileum van het succesvolle evenement, verkoopt de organisatie meer dan 190.000 tickets via Eventbrite voor het recordaantal van 14 shows. De Vrienden van Amstel LIVE! verkoopt op piekmomenten tot 1.000 tickets per minuut. Eventbrite vangt een piek zoals deze eenvoudig op. 

Gestroomlijnd aankoopproces

‘De Vrienden van Amstel LIVE! is een van de grootste live muziekevenementen van Nederland en ieder jaar proberen honderdduizenden fans een ticket te bemachtigen zodra deze in de voorverkoop gaan’, zegt Yvonne de Liefde van HEINEKEN Nederland. ‘De gigantische piekbelasting die gepaard gaat met de massale vraag naar tickets is altijd het belangrijkste aandachtspunt. De verkoop via Eventbrite zorgt voor een gestroomlijnd aankoopproces voor onze bezoekers en het systeem blijkt de extreem hoge druk probleemloos aan te kunnen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we gekozen hebben voor de beste oplossing voor ons evenement.’ 

Blij met de samenwerking 

Frans Jonker, General Manager Continental Europe van Eventbrite: ‘We hebben veel tijd gestoken in het luisteren naar onze klanten. Dat heeft geresulteerd in een krachtig platform dat met name geschikt is voor organisatoren van evenementen met muziek in de hoofdrol. Ik ben erg blij dat deze focus wordt gezien door nieuwe klanten zoals De Vrienden van Amstel LIVE! en dat een van de langstlopende en grootste evenementen van Nederland daarom voor ons kiest.’

Tribe Company

Naast het partnership voor De Vrienden van Amstel LIVE!, tekenen Eventbrite en Tribe Company ook een overeenkomst voor een aantal andere live muziekevenementen van het entertainmentbureau, waaronder ‘Helden van de Top 2000’ in Amsterdam en ‘Strandfestival Zand’ bij Almere. 

Over Eventbrite

Eventbrite is ‘s werelds grootste event technologieplatform. Het bedrijf heeft sinds de oprichting meer dan 8 miljard euro in bruto ticketverkopen verwerkt en maakt wereldwijd jaarlijks zo goed als 3 miljoen events mogelijk. Honderdduizenden event organisatoren gebruiken Eventbrite om hun ticketverkopen te versterken, hun events te promoten en te managen, operationele activiteiten op locatie uit te kunnen voeren en de resultaten van meerdere verkoopkanalen te analyseren. Via Eventbrite vinden jaarlijks 50 miljoen fans uit 180 landen hun weg naar een event. De afgelopen jaren heeft het bedrijf 7 overnames gedaan, waaronder Ticketfly en het Nederlandse Ticketscript, om de positie in de markt van live muziek verder te versterken. In Nederland kan Eventbrite onder andere de Vrienden van Amstel LIVE!, Dutch Design Week, Qmusic en Emerce tot zijn klantenkring rekenen. Het bedrijf is in 2006 opgericht door Julia Hartz, Kevin Hartz en Renaud Visage. Investeerders zijn onder andere Sequoia Capital, Tiger Global en T. Rowe Price. Lees meer op www.eventbrite.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!