Eventbrite maakt verkoop tickets via Facebook makkelijkerEventbrite maakt verkoop tickets via Facebook makkelijker
Back Back Nieuws

Eventbrite maakt ticketing via Facebook makkelijker

21 mei 2019

Eventbrite, een wereldwijd platform voor ticketing en evenemententechnologie, en Facebook kondigen de lancering aan van Ticketing op Facebook, powered by Eventbrite. De nieuwe ticketing functionaliteit van Facebook maakt hierbij gebruik van de techniek van Eventbrite. Tickets voor evenementen worden binnen Facebook aangemaakt en verkocht. De oplossing wordt deze week uitgerold in de V.S. en zorgt ervoor dat evenement organisatoren op een nieuwe manier met hun deelnemers kunnen engagen.

Ticketing op Facebook, powered by Eventbrite, maakt het mogelijk voor iedereen met een Facebook-pagina in de Verenigde Staten om 'Creëer tickets' te selecteren bij het aanmaken van een evenement, waarbij ze vervolgens makkelijk betaalde of gratis tickets aan hun evenement kunnen toevoegen. Tickets worden daarna prominent weergegeven op de Facebook-evenementpagina. Deelnemers kunnen dan niet alleen aangeven dat ze geïnteresseerd zijn in het evenement, maar kunnen ook direct tickets kopen of zich registreren voor gratis evenementen zonder dat ze Facebook hoeven te verlaten.

Ook voor kleine bedrijven

'Eventbrite en Facebook delen de passie om mensen te inspireren en ze samen te brengen. Voor eerdere generaties waren materiële bezittingen belangrijk voor het bepalen van hun identiteit, maar tegenwoordig is onze tijdlijn gevuld met ervaringen en niet met dingen die we bezitten,' zegt Pat Poels, SVP van Platform bij Eventbrite. 'Iedere maand maken 700 miljoen mensen gebruik van Facebook-evenementen. Door samen met Facebook aan deze oplossing te werken, helpen we iedereen die zich bezighoudt met evenementen en bijeenkomsten, ook kleine bedrijven en ondernemers die maar af en toe een event organiseren.'

Veilig en makkelijk

'De afgelopen jaren hebben Facebook en Eventbrite nauw samengewerkt om mensen samen te brengen met de community's en live ervaringen waar ze van houden,' zegt Sue Young, directeur Product Management bij Facebook. 'Onze samenwerking heeft mensen in staat gesteld naadloos en veilig tickets te kopen voor evenementen op Facebook. Met dit product willen we het voor organisatoren van evenementen makkelijker maken om tickets rechtstreeks op Facebook te verkopen en het evenement aan te maken zonder Facebook te hoeven verlaten.'

De belangrijkste voordelen

Efficiëntie: Ticketing op Facebook, powered by Eventbrite, stelt kleine bedrijven en ondernemers in staat om met weinig middelen evenementen mogelijk te maken - of het nu gaat om tijd, technologie of expertise van evenementen. Naast online ticketing en betalingen, bevat de oplossing ook basisinstrumenten voor evenementenbeheer zoals de mogelijkheid om registraties en verkopen te volgen via een dashboard en hulpmiddelen om hosts te helpen communiceren met hun deelnemers.

Nauwkeurigheid: voorafgaand aan een evenement kaarten verkopen of online registraties bijhouden - of die tickets nu gratis of betaald zijn - helpt hosts onderscheid te maken tussen mensen die 'geïnteresseerd' zijn en mensen die daadwerkelijk naar het event zullen komen. Zo kunnen zij de opkomst beter voorspellen en plannen. Door beter te weten wie er komen, kunnen hosts operationele beslissingen m.b.t. catering en locatie met meer zekerheid maken.

Betere ervaring voor deelnemers: zorg voor tevreden deelnemers door een gemakkelijk en veilig proces voor online ticketaankoop en met het snel inchecken aan de deur door een eenvoudige scan van hun mobiele of afgedrukte ticket. Evenementen worden door deelnemers professioneler beleefd en bieden de deelnemers meer rust door middel van geautomatiseerde bevestiging- en herinneringsmails over hun kaartaankoop in de aanloop naar het evenement.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!