Event promotenEvent promoten
Back Back Nieuws

Event promoten

11 juli 2017

Wanneer je een event wilt organiseren wil je natuurlijk dat deze zo veel mogelijk aandacht krijgt. Hiervoor moet je je evenement promoten. Dit kan op veel verschillende manieren. De manier waarop je je evenement gaat promoten is een beetje de uitnodiging naar je evenement en kan er dus voor zorgen dat je evenement een succes wordt of juist niet. Wij zetten alvast op een rijtje op welke manieren je een evenement zou kunnen promoten.

1. Social media

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een social media account. Dit is dus een goede manier om mensen te bereiken. Je kan bijvoorbeeld een berichtje plaatsen op Facebook, Twitter of Instagram maar je kan ook een leuke vlog maken om je evenement te promoten. Via social media kan je op een snelle manier veel mensen tegelijk benaderen en kunnen zij ook meteen reageren.

2. Persoonlijke uitnodigingen via de post

Misschien klinkt dit een beetje ouderwets, maar het is wel persoonlijk. Tegenwoordig worden mensen niet meer vaak via de post uitgenodigd voor evenementen maar daarom is het juist extra persoonlijk en leuk. Je kan dan ook echt wat moois van je uitnodiging maken. Het is wel iets duurder omdat je veel uitnodigingen nodig hebt en ze allemaal verstuurd moeten worden. Het kost ook iets meer werk dan bijvoorbeeld een uitnodiging via een Facebook post. Maar als je een wat kleiner evenement organiseert zijn uitnodigingen via de post zeker een optie.

3. Posters drukken

Een andere creatieve manier is het drukken van posters. Ook met deze optie kan je makkelijk veel mensen bereiken. Je kunt de poster helemaal inrichten zoals je zelf wilt en je kan deze ophangen op plekken waar jij de aandacht wil trekken voor jou evenement. Op de poster kan je al veel informatie kwijt en als je deze op een plek hangt waar veel mensen komen wordt deze informatie dus super snel verspreid. Posters drukken kun je makkelijk laten doen, je hoeft alleen maar je ontwerp op te sturen en vaak krijg je een paar dagen later al de posters thuis bezorgd. Je hoeft ze dan alleen nog zelf op te hangen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!