Evenementen Zwolle Unlimited worden ondergebracht bij Productiehuis De Verhalenboot Evenementen Zwolle Unlimited worden ondergebracht bij Productiehuis De Verhalenboot
Back Back Nieuws

Evenementen Zwolle Unlimited worden ondergebracht bij Productiehuis De Verhalenboot

13 februari 2024

De evenementen van Festivalplatform Zwolle Unlimited die blijven bestaan, worden ondergebracht bij Productiehuis De Verhalenboot. Afgelopen zomer trok het festivalplatform de stekker uit haar evenementen omdat er in het nieuwe gemeentelijke subsidiebeleid onvoldoende rekening was gehouden met de events van Zwolle Unlimited.

Na het beëindigen van haar festivals zal ook de verantwoordelijke stichting Zwolle Unlimited binnenkort ophouden te bestaan. Enkele evenementen blijven bestaan, omdat ze gefinancierd worden door andere partners dan de gemeente Zwolle. Het zijn die overblijvende evenementen die onder de hoede worden gebracht van Productiehuis De Verhalenboot. Liefhebbers van storytelling, rootsmuziek, circustheater en festivals kunnen binnenkort een update verwachten hierover.

Hoe zat het ook alweer?

In september vorig jaar trok stichting Zwolle Unlimited de stekker uit haar festivals wegens het gewijzigde gemeentelijke subsidiebeleid, waarin onvoldoende rekening bleek te zijn gehouden met de jaarlijkse bijdragen aan Festivalplatform Zwolle Unlimited. Tot schrik en verdriet van velen was niet genoeg steun meer vanuit de gemeente Zwolle voor de gratis toegankelijke, of zeer laagdrempelige, culturele evenementen van ZU in de binnenstad van Zwolle.

Hoe gaat het nu verder?

Productiehuis De Verhalenboot was al de vaste organisatiepartner van Zwolle Unlimited. Zwolle Unlimited-bestuur noemt het ‘extra fijn dat dit productiehuis betrokken blijft en ons publiek niet in de kou laat staan!’. Op de website van Productiehuis De Verhalenboot is te zien welke evenementen blijven bestaan en bij welke andere evenementen het productiehuis momenteel betrokken is. Dat zijn in ieder geval Festival Nemia, IK TOON op de stoep, het Makersfestival, audiotours in Zwolle en regio en er is zelfs een nieuw mini-event bedacht: Vintage & Fun.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!