Evenementen Toeleveranciers Collectief eist oplossing van kabinetEvenementen Toeleveranciers Collectief eist oplossing van kabinet
Back Back Nieuws

Evenementen Toeleveranciers Collectief eist oplossing van kabinet

11 augustus 2021

‘Het is niet meer te verkopen dat een voetbalstadion gevuld is met 23.500 zingende en feestende supporters, zonder grotendeels anderhalve meter afstand, waarbij geen besmettingshaarden ontstaan, terwijl een event met meer dan 750 bezoekers niet door mag gaan. Ondertussen is het overgrote deel van de mensen gevaccineerd en neemt de druk op de zorg niet toe. Onze strikte protocollen van testen voor toegang in de evenementenbranche zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van het publiek te waarborgen’, zo laat het ETC in hun wijdverspreide persbericht weten. Daarom ook de eis om tijdens de persconferentie van 13 augustus a.s. vergaande versoepelingen af te kondigen voor eendaagse buitenevenementen. Waarbij eendaagse evenementen op volledige capaciteit weer door kunnen gaan.

Toekomstperspectief

De evenemententoeleveranciers laten weten ondertussen zowel emotioneel als financieel aan het einde van hun latijn te zijn. Daarom moet het kabinet nu duidelijkheid en toekomstperspectief aan deze bedrijven bieden, door de steunmaatregelen voor in ieder geval de evenementenbranche nu al te verlengen tot en met 31 december 2021.

Extra steun

Daarnaast moet er extra steun komen voor middelgrote en grote evenemententoeleveranciers die geen TVL-steun meer ontvangen, omdat ze het plafond van de maximale staatsteun hebben bereikt. Deze bedrijven zijn nog nagenoeg volledig gesloten door de overheidsmaatregelen en krijgen geen steun meer. Hier vragen ze met klem en oplossing voor. Daarom roept ETC het kabinet op, om hier met de evenemententoeleveranciers over in gesprek te gaan.

ETC, het Evenementen Toeleveranciers Collectief, vertegenwoordigt ruim 1.500 evenemententoeleveranciers in Nederland

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!