Evenementen Toeleveranciers Collectief opgerichtEvenementen Toeleveranciers Collectief opgericht
Back Back Nieuws

Evenementen Toeleveranciers Collectief opgericht

01 december 2020

De evenementensector verlangt naar volledige steun van de overheid. Nu de crisis voortduurt en de evenementensector grotendeels stil ligt, hebben diverse evenemententoeleveranciers brancheverenigingen een collectief opgericht. Het Evenementen Toeleveranciers Collectief (ETC) wil de gezamenlijke pijnpunten beter in beeld brengen. In het collectief zijn verenigd: ‘Front of House suppliers’ (FOH), ‘Branchevereniging van Nederlandse Tentenhuurbedrijven’ (TVD) en ‘Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen’ (VTTE). Het collectief roept op tot vier punten aan de overheid, voor steun in de evenementensector.

Een snelle totstandkoming van Evenementenbranchemodule

ETC wil dat bedrijven weten wat de beste regeling is om aan te vragen. Met de openstelling van de TVL Q4 2020 is dat soms onduidelijk vindt ETC. De bedrijven moeten namelijk kijken of ze de TVL Q4 2020 aanvragen, of de Evenementen Branche Module. Dit moet de overheid duidelijker maken volgens ETC.

Verbreding TVL Q4 2020

Volgens ETC moet het mogelijk gemaakt worden dat wanneer bedrijven meerdere goedgekeurde SBI-codes hebben, men op basis van waar het omzetverlies zit, kan kiezen voor de secundaire code. Dit in plaats van de hoofdcode die automatisch van toepassing is. In de eerste code zit namelijk niet altijd het omzetverlies.

Plafond TVL-Regeling

ETC wil dat het plafond voor de grote kapitaalsintensieve bedrijven dat nu opgenomen is in de TVL-regeling eraf gaat. Dit is nu een bedrag van 30.000 euro per maand. Door dit plafond krijgen deze bedrijven té weinig steun om voort te blijven bestaan.

Geen NOW3 boetes voor bedrijven die op verzoek van de overheid reorganiseren

Wanneer in de NOW3 de indirecte boetebepaling in stand wordt gehouden, worden ondernemers met een lagere loonsom dan de referentieperiode zeer hard getroffen. Het gevolg is dat bedrijven verder moeten saneren om te overleven, waardoor de banen die er nu nog zijn alsnog verloren gaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!