Evenement gecanceld? Dit zijn de online mogelijkheden anno 2021Evenement gecanceld? Dit zijn de online mogelijkheden anno 2021
Back Back Nieuws

Evenement gecanceld? Dit zijn de online mogelijkheden anno 2021

12 februari 2021

Evenement gecanceld? Dit zijn de online mogelijkheden anno 2021


De evenementenbranche is één van de zwaarst getroffen sectoren tijdens de coronapandemie. Wereldwijd worden grote evenementen steeds uitgesteld of zelfs compleet geannuleerd. In een bedrijfstak waarin miljarden omgaan is dat natuurlijk een regelrecht drama. Ondernemers proberen wanhopig nog iets van hun omzet te redden door online evenementen te organiseren. Voor veel mensen is het echter een hele omschakeling van een fysiek evenement naar het turen op een beeldscherm.
 

Sport draait deels door


Hoewel veel grote sportevenementen van de kalender werden geschrapt, zijn er toch ook nog wel dingen die gewoon doordraaien. Nou ja, gewoon? Met de nodige beperkingen. De wielerfanaten konden in het najaar van 2020 alsnog genieten van een uitgestelde Ronde van Frankrijk en de grote voetbalcompetities draaiden ook door, al konden we de wedstrijden zelf niet bijwonen. Wat wel kan is zo’n wedstrijd online bekijken en ook het afsluiten van sportweddenschappen draait gewoon door. In dat opzicht is sport dus steeds een vaste waarde in ons evenementenschema.
 

Theater


Voor theatervoorstellingen en daaraan gerelateerde evenementen ligt het allemaal wat gecompliceerder. Omdat grote groepen mensen verboden zijn, is het voor de organisatoren van dergelijke evenementen heel lastig om nog iets te organiseren. Online voorstellingen bieden uitkomst, dus zie je steeds vaker uitnodigingen voor online concerten en andersoortige optredens voorbij komen. Overigens geldt dat niet alleen voor nieuwe voorstellingen, ook reeds opgenomen materiaal kun je bekijken. Er is zelfs een speciale streamingdienst voor opgezet: Theater Thuis. Door je hierop te abonneren kun je thuis de voorstellingen bekijken die je anders in het theater zou hebben bezocht. Het mooie is bovendien dat de theatermakers op die manier ook niet op een houtje hoeven te bijten, want ze delen mee in de opbrengst.
 

Trek je eigen plan


Natuurlijk hoef jij je niet te houden aan de concepten die een ander voor je bedacht heeft. Je kunt ook zelf op avontuur gaan door het wereldwijde web te gaan verkennen. Maak voor jezelf eens een lijstje van de dingen die je leuk vindt om te doen. Wat zou je normaal gesproken gedaan hebben als er geen beperkingen waren? Ga dan eens met die trefwoorden aan de slag. Zoek gewoon op wat je leuk vindt, want vrijwel alles is online te vinden. Van virtuele hangplek tot websites vol video’s en van gameplatforms tot educatieve websites. Noteer de dingen die goed bevallen, want die zijn voor herhaling vatbaar!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!