Back Back Nieuws

Even terug naar de basis in de nazomer van Historisch OpenluchtMuseum

19 augustus 2010
Bij het Historische OpenluchtMuseum in Eindhoven wordt er alvast vooruit gekeken naar de activiteiten in de nazomer. 'Deze periode wordt dit jaar gekenmerkt door regen en zonneschijn. De bezoekers van HOME merken deze vakantie dat het museum onder alle omstandigheden een fijne plek is om te vertoeven. Bij regen zorgen de historische boerderijen voor beschutting en staan leden van de familie Everthart klaar met een kopje thee en wanneer de zon schijnt is het buiten in de schaduw van de bomen heerlijk vertoeven,' vertelt Angela van der Loo van HOME.  

Nazomeren
De hele maand september en het eerste weekend van oktober staan in het teken van bijzondere workshops. Kinderen maken tijden de 3-daagse minicursus “smeden enzo” kennis met verschillende historische ambachten. Voor volwassenen staan de workshops smeden, vilten en historisch koken op het programma. Wie graag samen met de kinderen een workshop wil volgen in Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven kan zich opgeven voor de workshop “oerbrood bakken”. Hard werken, maar als het brood dan uit de oven komt... 

Weekend middeleeuws leven
Wie geen genoeg krijgt van de Middeleeuwen mag op 18 en 19 september blijven slapen. Tijdens het weekend "middeleeuws leven" is de grote boerenhoeve aan het riviertje, je thuis. Hier wordt geslapen, gewerkt en gegeten. Ervaar de verschillen met de hightech samenleving van tegenwoordig.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!