Escapespel voor een betere wereldEscapespel voor een betere wereld
Back Back Nieuws

Escapespel voor een betere wereld

28 september 2020

Evenementenbureau BureauWElle lanceert in samenwerking met Restaurant The Green House een uniek – coronaproof - escapespel: ‘The Green Escape’. In dit spel, een concept van Bureau WElle, is het de uitdaging om binnen 60 minuten te ontsnappen door opdrachten uit te voeren. De opdrachten zijn gekoppeld aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen die zijn opgesteld vanuit de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Vrijdag 25 september waren we precies 5 jaar onderweg hiernaartoe!

Inhoudelijk verbinding zoeken

In deze unieke tijd is er weer behoefte om veilig samen te komen en inhoudelijk verbinding te zoeken, zowel privé als zakelijk. Tijdens een coronaproof bezoek aan the Green Escape in The Green House is het mogelijk om met vrienden of collega’s plezier te maken en al gamend bewustzijn te creëren over onderwerpen om van de wereld een betere plek te maken. Er zijn in The Green House twee spelkamers beschikbaar waar in totaal 17 spellen opgelost kunnen worden. Elk spel is gekoppeld aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals (SDG’s)).

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals zijn opgesteld door landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen zijn tot stand gekomen op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. In totaal zijn er 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Zo zijn er doelen over onder andere verantwoorde consumptie en productie, geen armoede en honger en klimaat opgesteld. Tijdens de lancering van het escapespel in The Green House – vrijdag 25 september – waren we precies 5 jaar onderweg! We hebben samen dus nog maar 10 jaar te gaan… reden temeer om kennis hierover bij te spijkeren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!