Ervaar het pure eilandgevoel bij Evenementenhal TexelErvaar het pure eilandgevoel bij Evenementenhal Texel
Back Back Locaties

Ervaar het pure eilandgevoel bij Evenementenhal Texel

22 maart 2022

De Krim Texel is een plek die mogelijk veel jeugd- en vakantiesentiment oproept, maar het is ook een plek die ruimte biedt aan innovaties en inspeelt op ontwikkelingen in de zakelijke evenementenmarkt, waardoor het leisurepark inmiddels is uitgebreid met een multifunctionele evenementenhal. We spraken met Nienke Fluks en Fleur de Laat-Meijer over de mogelijkheden in de evenementenhal en wat De Krim én Texel nu de ideale bestemming maakt voor evenementen, congressen en bijeenkomsten.

Het begon allemaal met één idee: de ruimte die de animatie gebruikte om de leisuregasten te entertainen uitbreiden.

  • Ervaar het pure eilandgevoel bij Evenementenhal Texel
  • Foto: Stefan Krofft
    Foto: Stefan Krofft

Maar om in Fleurs woorden te spreken: ‘Zoals het hier op de Krim gaat’, mondde dat uit in een groots, ambitieus plan: een volwaardige evenementenhal realiseren, die zowel geschikt is voor grootse, zakelijke evenementen als voor het entertainment van de leisuregasten in het vakantieseizoen. En zo geschiedde: Evenementenhal Texel op het terrein van de Krim is uitgegroeid tot een multifunctionele evenementenhal met uitgebreide technische faciliteiten, dat met een verrijdbaar podium diverse mogelijkheden biedt voor feesten, partijen en congressen tot 1.500 personen.

Meerdaagse bijeenkomsten

De combinatie van de evenementenhal met de accommodaties van De Krim, maken het een uitstekende plek voor meerdaagse bijeenkomsten. Nienke: ‘Omdat wij beschikken over diverse en veel accommodatiemogelijkheden, richten we ons vooral op meerdaagse congressen en evenementen. Onze pijlen zijn gericht op brede doelgroepen, we willen dat iedereen zich op het eiland welkom voelt.’ Fleur: ‘Je bent er op Texel ook echt even helemaal uit. Je kunt niet zomaar van het eiland af, al helemaal niet na 21:00 uur ’s avonds wanneer er geen boot meer vertrekt. Hierdoor ervaar je het pure eilandgevoel. Je gaat na een congres niet direct naar huis, maar reserveert tijd om op het eiland te blijven en bijvoorbeeld extra teambuilding toe te voegen. Dat geeft een extra dimensie aan een bijeenkomst en maakt een bijeenkomst memorabel.’

Locatie voor Texelaars

Naast bijeenkomsten voor groepen en bedrijven van het vasteland, heeft De Krim Texel met de hal ook als doel om een locatie voor Texelaars te zijn. Fleur: ‘We willen hier echt iets voor Texel doen, denk bijvoorbeeld aan een woonbeurs, fietsbeurs of een musical/ rockopera. We willen echt een Texelse locatie zijn.’ De ideeën die in het team van De Krim ontstaan, worden in de meeste gevallen dan ook uitgeprobeerd. ‘De Krim is onafhankelijk, we zitten niet vast aan een groot hoofdkantoor die beslissingen maakt. Dat maakt dat lijntjes kort zijn, ook richting opdrachtgevers. Iedereen is hier vrij om ideeën op tafel te leggen. We pakken vervolgens zaken direct goed aan, of we doen het niet. Als we iets willen neerzetten, doen we dat professioneel en goed.’

Het eilandgevoel ervaren

 De korte lijnen maken ook dat De Krim persoonlijk meedenkt met de opdrachtgever over hoe de bijeenkomst het beste in te zetten. Fleur: ‘Onze kracht is dat we meedenken, we kijken altijd naar wat de opdrachtgever wil en spelen daarop in, ongeacht of je nu een klein budget hebt of juist heel veel luxe wenst. De mogelijkheden zijn eindeloos.’ Dat geldt ook voor de vele activiteiten die je op Texel, als onderbreking van een bijeenkomst, kunt ondernemen – van blokarten tot bodyboarden en van vervoer per garnalenboot tot een wandeling door een natuurgebied met een gids, veel is op Texel mogelijk. ‘Texel heeft alles in zich voor een waardevol evenement of congres. Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website, maar nóg liever nodigen we je uit om zelf het eiland eens te bezoeken en persoonlijk te ervaren wat de mogelijkheden zijn. Heel graag tot ziens op Texel, het eiland voor iedereen’, besluit Nienke.

Door > Angelique Aalders

 

Hoofdfoto: Justin Sinner

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!