Eric van ’t Zelfde Spreker van het Jaar 2021Eric van ’t Zelfde Spreker van het Jaar 2021
Back Back Nieuws

Eric van ’t Zelfde Spreker van het Jaar 2021

24 januari 2022

Dream School presentator en de bekendste Schooldirecteur van Nederlandis uitgeroepen tot Spreker van het Jaar: Eric van ‘t Zelfde. Hij maakt zich al meer dan 25 jaar lang sterk voor leerlingen in achterstandswijken. Hij veranderde de meest criminele school van Nederland in een van de beste scholen en schreef zijn ervaringen hierover op in het boek Superschool dat op dit moment in de 26ste druk gaat. Eric van ‘t Zelfde ontving - via een ZOOM call - de Spreker van het Jaar Award uit handen van Maurice van der Kant, directeur van sprekersbureau Assemblee Speakers.

Het kind centraal

‘Het was voor mij eigenlijk vanzelfsprekend om dit jaar als sprekersbureau het kind centraal te stellen’, zegt Maurice van der Kant. ‘Zij hebben het al twee jaar zwaar genoeg en nu nog steeds. En met deze Award, die Eric meer dan verdient, wil ik ook alle leerkrachten op een podium plaatsen. Zij die bereid zijn een luisterend oor te bieden aan deze jongeren. Docenten kunnen ervoor zorgen dat leerlingen opnieuw met elkaar kunnen verbinden. Ze maken een groot verschil voor hen die juist nu extra mentale steun kunnen gebruiken. We mogen niet vergeten dat we moeten blijven werken aan sterke(re) toekomst voor jongeren. Niemand mag worden uitgesloten!’

Spreker van het Jaar Award

Sinds 2007 reikt het sprekersbureau uit Maastricht de Spreker van het Jaar Award uit op basis van kwaliteit, feedback van klanten als ook de samenwerking met de spreker. Uiteindelijk gaat het om de waarde die een spreker aan mensen en organisaties kan geven. Het is voor Assemblee Speakers belangrijk dat de spreker ook echt een missie heeft.

Het felbegeerde bronzen beeldje van de Marcus Tullius Cicero werd in voorgaande jaren uitgereikt aan onder meer Jan Terlouw, Peter van Uhm, Jan Rotmans en Ruud Koornstra.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!