Back Back Nieuws

Eredivisie Beachvolleybal tijdens Back to School - End of Summer Beach Festival Huizen

04 augustus 2015
In Huizen vindt in verband met de 5e jaargang van het Huizen Beach evenement zaterdag 15 en zondag 16 augustus een extra beach evenement plaats. Het evenement Back to School – End of summer Beach Festival is bedoeld voor het gehele gezin om nog 1 weekend te genieten aan de Zomerkade in Huizen voordat iedereen weer terug, of voor het eerst, naar school gaat.

Programma
Het evenement kent een vol programma waar het kijken en genieten de boventoon vormt, maar waar meedoen ook zeker tot de mogelijkheden behoort voor jong en oud. Tijdens deze speciale editie van het Huizen Beach evenement is aan iedereen gedacht en valt er van alles te doen en te beleven.

Eredivisie Beachvolleybal
In het jaar waar vrijwel iedereen wel iets van het WK beachvolleybal heeft meegekregen is het de organisatie gelukt een volledig Eredivisie beachvolleybal toernooi naar Huizen te krijgen. Aan de Eredivisie beachvolleybal doen veelal de beste teams van Nederland mee die op dat moment niet internationaal spelen. 15 augustus spelen 16 heren en 16 dames teams om een plaats in de finaleronde van zondag 16 augustus.

Naast de Eredivisie beachvolleybal is ook vrijwel de gehele Nederlandse beachvolleybal competitie in Huizen aanwezig met 1e, 2e en de 3e divisie op zowel zaterdag als zondag. Het strand staat weer vol met beachsportvelden, fun en entertainment.

Footvolley
Als voetbaldorp aan het water mag het Footvolley niet ontbreken en de top van Nederland speelt op zaterdag 15 augustus hun eredivisie ronde aan het Gooimeer. Het kan zomaar zijn dat er bekende (oud) voetballers aanwezig zijn, maar in ieder geval kan er gerekend worden op hoogstaand en een acrobatiek niveau.

Extra activiteiten
Naast de beachsporten is natuurlijk nog meer te doen. Zaterdag 15 augustus kunnen deelnemers en bezoekers meedoen aan een waterballonnengevecht tussen 14.00 en 16.00 uur. Gevulde ballonnen zijn hiervoor vooraf te bestellen via de website.

Op beide dagen zijn er vrijblijvend beachsporten te proberen als KanJam, Speedbadminton, You.fo, beachsoccer en meer. Zondag 16 augustus geeft You.fo tussen 12.00 en 16.00 speciale demonstraties waar je ook zelf aan mee kan doen. Ook is het mogelijk kennis te maken met Beachtennis. Bij minimaal 10 deelnemers is er een beachtennisclinic van 11.00 – 13.00 en kan daarna in toernooivorm gespeeld worden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!