Erdi Verkeerstechniek op de Dag van Verkeer, Mobiliteit & ParkerenErdi Verkeerstechniek op de Dag van Verkeer, Mobiliteit & Parkeren
Back Back Nieuws

Erdi Verkeerstechniek op de Dag van Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

18 oktober 2017

Op 22 en 23 november staat Erdi op de Dag van Verkeer, Mobiliteit & Parkeren in de Expo Houten. Daar presenteren zij onder andere hun verzinkbare palen en FietsFlex afzetpalen.

Verzinkbare palen (vezips)

ERDI Verkeerstechniek heeft zich gespecialiseerd in het autoluw maken van stadscentra, voetgangersgebieden en rijbanen. Deze installaties, veelal verzinkbare palen, worden in eigen beheer ontwikkeld, geproduceerd, geïnstalleerd en onderhouden. Uit ervaring met het flexibel afsluiten in combinatie met het selectief toegang verlenen blijkt dat een drukke winkelstraat met veel parkeeroverlast na invoering van het systeem veranderd in een straat waar het winkelend publiek vrij over straat gaat lopen en de kinderen weer op straat gaan spelen. De verzinkbare paal wordt toegepast om het autoverkeer te verminderen tot alleen bestemmingsverkeer. Hierdoor blijft het centrum toegankelijk, maar zal er nooit meer verkeer dan noodzakelijk in het gebied komen. De fysieke aanwezigheid van een obstakel zal ongewenst verkeer ontmoedigen om het gebied binnen te gaan.

CMSE-systeem

Erdi Verkeerstechniek heeft een Centraal Management Systeem Erdi (CMSE) ontwikkeld om flexibele afsluitingen (palen, slagbomen, etcetera) te kunnen bedienen en te monitoren. Nieuw in het systeem zijn de volledige storings- en statusoverzichten van de installatie welke in één oogopslag zichtbaar zijn.

FietsFlex afzetpalen

Verder vraagt de huidige druk op fietspaden om nieuwe oplossingen. Zo heeft Erdi de serie FietsFlex palen ontwikkeld en in haar assortiment opgenomen. De verschillende modellen flexibele palen absorberen de schok bij aanrijding en verkleinen de kans op letsel.
De palen zijn voorzien van een stalen onderstuk zodat het voor auto’s nog steeds ontmoedigend is over de paal heen te rijden. Dankzij haar circulaire ontwerp passen wegneembare FietsFlex afzetpalen met stalen onderstuk op de bestaande model 90 betonfundaties. Verder kan de paal meerdere keren worden aangetikt zonder dat deze direct vervangen hoeft te worden. De FietsFlex palen kunnen simpel worden uitgevoerd met alternerende ledverlichting (Solar Flash). Tijdens de nachtelijke uren vergroot de Solar Flash ledverlichting de zichtbaarheid van de paal. De Solar Flash op de paal is van slagvast polycarbonaat en geïntegreerd in de kop van de FietsFlex paal.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!