Back Back Nieuws

The Entertainment Group goes metal

25 oktober 2006
The Entertainment Group en de metalband After Forever zijn een strategische samenwerking aangegaan met het doel om gezamenlijk de muziek van de band te exploiteren. In de vorm van een Joint Venture investeren beide partijen in de ontwikkeling van het product waaronder opnames van albums, videoclips en websites. De samenwerking is geïnitieerd door MSF Music, het management van After Forever.

After Forever, is geen onbekende meer in de rockmuziek. De band, die in 1995 werd opgericht, heeft een jaar geleden haar vierde studioalbum "Remagine" uitgebracht. In de afgelopen jaren heeft de band zowel nationaal als internationaal naam gemaakt in het club- en festivalcircuit. Zo tourden zij door vele Europese landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje maar ook door Zuid Amerikaanse landen als Brazilië, Chili, Argentinië, Colombia en Mexico. In eigen land speelden ze op ieder denkbaar podium en op alle grote festivals: Lowlands, Dynamo Open Air, Fields of Rock en Pinkpop. Momenteel zit After Forever in de studio voor een nieuw album met producer Gordon Groothedde, die ook werkt met Golden Earring, The Sheer en Intwine. De release van het album, waarvoor beide partijen in vergevorderde onderhandelingen zijn met het bekende Duitse Metallabel Nuclear Blast, staat gepland in het voorjaar van 2007.

Sander Gommans (gitarist After Forever): "Voor ons is belangrijk dat we onze eigen koers kunnen bepalen op elk gebied in binnen en buitenland. De band is sterker dan ooit, op muzikaal gebied, maar ook als groep. De samenwerking met The Entertainment Group biedt ons de ruimte om de juiste keuzes te maken om met onze creativiteit de kansen te benutten die er in alle opzichten zijn en zo onze dromen waar te maken."

Niel van Hoff (algemeen directeur van The Entertainment Group): "De verregaande samenwerking met After Forever sluit naadloos aan bij onze ideeën over een intensievere samenwerking met onze acts. Wij zijn trots dat After Forever The Entertainment Group als partner heeft gekozen. Het gebeurt immers niet vaak dat de mogelijkheid zich aandient om een samenwerking in deze vorm aan te gaan met een band met dergelijke internationale ervaring en fanbase."



The Entertainment Group verzorgt het management van onder andere Marco Borsato, Ilse DeLange, Guus Meeuwis en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast produceert zij evenementen en TV programma’s, doet boekingen en verzorgt het management voor vele TV-personalities, top koks en sporters.

MSF Music, verzorgt naast het management van After Forever ook het management voor onder andere Krezip, Esmaye, Rosemary’s Sons en Fernando Lameirinhas.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!