Back Back Nieuws

Eltingh en Haarhuis webloguitgever

12 juni 2006

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis (tennisevents.nl) worden webloguitgever. Zij gaan dit doen vanuit Jiba Afhangbord (voorheen Afhangbord.nl). Jiba Afhangbord is enkele maanden geleden van start gegaan als een gratis digitaal reserveringssysteem voor tennisclubs.


Eltingh: 'De doelstelling van Jiba Afhangbord was al bij aanvang om hèt digitale platform van tennissend Nederland te worden. We willen de kosten voor het gebruik van dat platform voor de tennisclubs zo laag mogelijk houden door landelijk opererende bedrijven te laten adverteren.

'De keuze om al voor het seizoen 2006 weblogs aan te gaan bieden, heeft een reden.
Bij tennisclubs zijn de kosten van het clubblad hoog, veelal 5% van de kosten. In absolute bedragen gaat het om bedragen tussen 3.000 en 10.000 euro. Zo’n 20% stuurt het clubblad al digitaal rond, meestal per e-mail. Daarnaast wordt de website van een tennisclub meestal onderhouden door 1 persoon die alles van anderen krijgt aangeleverd om het op de website te zetten. In feite lopen clubs enkele jaren achter bij het bedrijfsleven op dit gebied.

'Het papieren clubblad zal dan ook steeds meer verdwijnen de komende jaren en plaatsmaken voor digitale communicatie. Een weblog past prima bij een tennisclub. Het gaat bij een club om goede communicatie tussen bestuur, commissies en leden en steeds minder om één-richtingsverkeer van bestuur en commissies naar leden. Door een aantal zeer specifiek op tennis gerichte onderdelen aan te bieden, zullen we geen concurrentie hebben van andere weblog aanbieders. Uiteraard kunnen meerdere mensen van een club via hun browser de weblog onderhouden. Ook zal iedere club zijn eigen RSS feed krijgen, waar leden zich op kunnen abonneren.

'We willen binnen enkele jaren naar 500 tennisclubs, waarmee we een bereik van zo’n 400.000 tennissers en 1.200.000 niet tennissers hebben. Op basis van aantoonbare cijfers die we nu hebben zijn 500 weblogs met gemiddeld 35.000 pageviews per maand per weblog niet ondenkbaar.

'Op dit moment onderzoeken we ook de mogelijkheden van externe financiering voor versnelde groei en mogelijke overnames. Ook expansie naar het buitenland behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!