Back Back Nieuws

Eindhovense cultuurwereld trakteert tijdens 125 jarig bestaan Philips

02 mei 2016
Eindhoven viert de toekomst in het weekend van 14 en 15 mei. Philips bestaat 125 jaar en op verschillende locaties gonst de stad van de activiteiten om dit te vieren. Philips heeft door de jaren heen op (elektronisch) muziek- en kunstgebied veel betekend. Daarom trakteert de Eindhovense cultuurwereld op een bijzondere, culturele line-up op Strijp-S. Waar anders dan in het monumentale Klokgebouw, voormalig Philipsfabriek, kunnen Eindhovenaren 14 mei van 18.00 tot 04.00 uur onder de noemer ‘Klokgebouw viert de toekomst’ terecht voor een gratis toegankelijk en divers programma met muziek, kunst en food: van droneshow tot Dj’s, van rockende Philicorda orgels tot speciaalbier en van museumrobot tot experimenteel muzieklab.

Muziek
Nadat de avond om 19.00 uur officieel geopend is door Mary-Ann Schreurs, wethouder van Innovatie en Design, Duurzaamheid en Cultuur en Olga Coolen, directeur van het Philips Museum, beginnen de Philicorda orgels te ronken. Philicorda is een elektronisch orgel, ontworpen en gebouwd in de jaren ’60 door Philips om het zelf muziek maken voor iedereen betaalbaar en haalbaar maken. Op het door de Effenaar geprogrammeerde Philicorda Podium zie je tussen 19.00 en 24.00 uur Birth of Joy, Orgelvreten, zZz, De Stekkers en DODDE over de toetsen razen.

Het Dick Raaijmakers Muzieklabis een tribute aan Dick Raaijmakers, de vorig jaar overleden pionier van de elektronische muziek. Op uitnodiging van STRP en VPRO Medialab gaan jonge muzikanten in diverse combinaties tot middernacht met elkaar jammen. Tussen 24.00 en 04.00 uur host STRP een Local Club Night waar gedanst kan worden op beats van Eindhovense collectieven: Discos Horizontes x Rotibabi, Het Wild, Cafe Tuesday, Room 306, Content & Arcade, Spatial x Fade to Noise, TNTUS & SAN2.

Kunst
Na sluitingstijd van het museum toch door het Van Abbemuseum wandelen en de collectie bekijken? Dat kan! Vanuit het Klokgebouw bestuur je de eerste Europese museumrobot en kijkt mee op een big screen. De Young Art Crowd komt met hun eendagsrestaurant Musée Manger naar het Klokgebouw om met jou te kijken, eten en praten.

Food
Met een dwarsdoorsnede van keukens is er geen plek voor honger en dorst tijdens Klokgebouw viert de Toekomst. Een schare aan Eindhoven mobiele restaurants, waaronder streekrestaurant Eten zonder streken en speciaalbieren brouwerij Van Moll, slaat hun kamp tussen 18.00 en 24.00 uur op om te bakken, tappen, grillen, snijden en te schenken. De dj’s van Club Naaldwerk trekken de beste LP’s en singles uit de kast om het eten nog beter te laten smaken.

Foto: Bart Heemskerk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!