Back Back Nieuws

Effectief plannen van evenementen bespaart bedrijf 25%

17 september 2010
 Bedrijven kunnen over een periode van drie jaar gemiddeld 10% tot 25% besparen op hun Meetings & Events (M&E) uitgaven. Het CWT Travel Management Instituut toont aan dat door het optimaliseren van beleid, naleving, onderzoek en werkprocessen bedrijven veel effectiever om kunnen gaan met deze kostenpost. Het onderzoek Meetings and Events: Where Savings Meet Success werd uitgevoerd in samenwerking met CWT’s M&E technology partner StarCite.

Het onderzoek schat dat bedrijven, afhankelijk van de bedrijfsbranche 35% tot 60% van het reisbudget (of 0,5% tot 1,5% van de totale bedrijfsomzet) besteden aan M&E. Veel bedrijven hebben echter geen M&E strategie of een beleid en procedure om hun uitgaven te optimaliseren en hun zakelijke doelstellingen na te leven. Uit het onderzoek komen 8 stappen naar voren die bedrijven kunnen nemen om hun M&E Management te maximaliseren.

Drie beleidsterreinen
Besparingen en ROI op M&E worden gerealiseerd op drie beleidsterreinen. Gecombineerd met volledige medewerking van het senior management en een goed ontwikkeld veranderplan versterken zij de resultaten. Bedrijven met een effectief M&E programma focussen op:

• Beleid en uitvoering: Creëer of verbeter een bedrijfsbreed M&E beleid en zie toe op naleving hiervan door de gehele organisatie.
• Onderzoek: Werk met professionele onderzoeksbureaus, selecteer een gelimiteerd aantal voorkeursleveranciers, definieer standaardvoorwaarden en gebruik groepstickets.
• Geoptimaliseerde processen: Profiteer van goed op elkaar afgestemde technologieën zoals online registratie en strategische meetingmanagement oplossingen.
 

Lees hier het complete onderzoek Meetings and Events: Where Savings Meet Succes.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!