Eerste programma Wereldhavendagen 2023 bekendEerste programma Wereldhavendagen 2023 bekend
Back Back Nieuws

Eerste programma Wereldhavendagen 2023 bekend

04 juli 2023

De Wereldhavendagen heeft vandaag de eerste programmaonderdelen bekendgemaakt voor de 46e editie op 1, 2 en 3 september 2023 in Rotterdam. Tijdens het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland ontdekken bezoekers via talloze kadeactiviteiten, shows op het water en excursies de veelzijdigheid, innovaties en carrièremogelijkheden van de Rotterdamse haven. Stichting Wereldhavendagen ziet in toenemende mate de rol die het evenement speelt bij voorlichting over de maritieme carrièremogelijkheden. De komende jaren zijn er duizenden nieuwe mensen nodig om de vacatures te vullen die gepaard gaan met de energietransitie en digitalisering van de haven.

Havencarrières

Dit vertaalt zich nadrukkelijk naar het programma van de 46e Wereldhavendagen. Zo keert career event MATCH terug op vrijdag 1 september in het Nieuwe Luxor, waar studenten, young professionals en zij-instromers zich bij tientallen (haven)bedrijven kunnen laten informeren over carrièremogelijkheden. MATCH is dit jaar groter dan ooit en wordt georganiseerd in samenwerking met Rabobank en ‘werkeninderotterdamsehaven.nl’, een nieuw initiatief van Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en het bedrijfsleven.

Studenten van Hogeschool InHolland verzorgen radio-uitzendingen vanaf het evenement. Rotterdam Street Culture Week verzorgt de hele vrijdag een podiumprogramma. Ook kunnen jongeren met interesse in een havencarrière terecht op de Westerkade. Hier is een ‘onderwijsplein’ ingericht, waar onder andere de opleidingsschepen Ab Initio en de Stormmeeuw van het Scheepvaart- en Transportcollege te bezoeken zijn. In een escaperoom ontdekken bezoekers alles over het werk van de douane.

Divers programma

Er staan dit jaar weer tientallen havenbedrijven met een stand op de kades. Bezoekers kunnen aan boord bij allerlei schepen, zoals een enorm takelschip van offshorebedrijf HEBO en een containerschip van Maersk. Hoofdpartner de Koninklijke Marine is traditiegetrouw te vinden op de Parkkade met het mariniersdorp, diverse infostands en meerdere schepen. Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de avondshow op zaterdag niet.

Met het excursieprogramma kunnen bezoekers weer een kijkje achter de schermen nemen bij diverse havenbedrijven. Bijvoorbeeld op de scheepswerf van Damen Shiprepair, bij de roeiers van de KRVE of Alco Energy, waar duurzame bio-ethanol wordt geproduceerd. Op het water geniet je van verschillende vaartochten, maar er zijn ook verschillende tours en tochten voor bezoekers die liever wandelend of fietsend de groene kant van de haven ontdekken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!