Eerste pre-event van Rotterdam Games Week in AhoyEerste pre-event van Rotterdam Games Week in Ahoy
Back Back Nieuws

Eerste pre-event van Rotterdam Games Week in Ahoy

30 oktober 2018

 

Een maand na de aankondiging van de samenwerking met DreamHack Rotterdam brengt Ahoy zijn eerste pre-event voor Rotterdam Games Week naar buiten: de Rainbow Six Pro League Finals Viewing Party. In samenwerking met uitgever Ubisoft wordt de derde verdieping van Rotterdam Ahoy omgetoverd tot dé plek voor gaming fans om samen te kijken hoe de beste spelers ter wereld strijden in het spel Tom Clancy's Rainbow Six Siege, live vanuit Brazilië, op 18 november.

Erika Bronkhorst, Manager Events van Rotterdam Ahoy, legt uit dat fans en stakeholders op overweldigende wijze hebben gereageerd op de bekendmaking van DreamHack Rotterdam vorige maand. 'De energie die de samenwerking met DreamHack heeft teweeggebracht is fantastisch. Vóór de aankondiging van het DreamHack-festival echter hadden we al de filosofie dat we graag in contact zouden willen komen met de community en verschillende evenementen zouden organiseren in de aanloop naar onze nieuwe Rotterdam Games Week in oktober 2019.' De Rainbox Six Pro League Finals Viewing Party is de eerste van andere komende pre-events.

Samenwerking met Ubisoft

Milan van Valkenhoef van Ubisoft (Nederland) is enthousiast over de viewing party in Ahoy. 'We zien dat het spel nog steeds in populariteit groeit en een sterke schare fans heeft in Nederland, zowel voor wat betreft het kijken als voor wat betreft het spelen van het spel. Onlangs hebben we met The Crew 2 deelgenomen aan een ander Ahoy-evenement (100% Auto Live) en kennen we uiteraard hun reputatie in het organiseren van vele sport- en entertainmentevenementen. We denken dat Ahoy een van de meest interessante organisatoren en locaties is om in de gaten te houden als het gaat om esports en gaming in Nederland.' Ubisoft en Rotterdam Ahoy praten momenteel over de details van hun partnership voor de Rotterdam Games Week.

Rainbow Six Pro League Finals Viewing Party

De viewing party wordt gehouden op de derde verdieping van Rotterdam Ahoy in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte met grote schermen om samen de livestream van de toernooifinales in Brazilië te bekijken. De finales vinden plaats op 18 november 2018, van 16.30 uur tot uiterlijk 02.30 uur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!