Eerste Nederlandse Women in Sales Awards Eerste Nederlandse Women in Sales Awards
Back Back Nieuws

Eerste Nederlandse Women in Sales Awards

08 augustus 2018

Op 3 oktober 2018 vinden de eerste Nederlandse Women in Sales Awards plaats. Het doel van dit event is om diversiteit op een positieve manier bespreekbaar te maken en op de agenda te zetten bij alle bedrijven in Nederland, dit vooral met de aankomende diversiteitsquota’s in het achterhoofd. Veel vrouwen aan de top hebben een commerciële achtergrond. De filosofie achter dit event: hoe hoger het aantal vrouwen in het Sales vak, hoe groter de doorstroom van vrouwelijke professionals naar de top! 

Diversiteit

3 oktober zal volledig in het teken staan van diversiteit. Zo komt Mo Gawdat, de auteur van De Logica van Geluk, founder van de One Billion Happy foundation en former CBO van Google X, speciaal overgevlogen vanuit Amerika om te spreken, inspireren en enthousiasmeren. 

Ook komt Zuid-Afrikaanse Dianne Bevelander spreken. Dianne is Professor aan de Erasmus Universiteit en is expert op het gebied van diversiteit en de carrièreontwikkeling van professionele vrouwen. 

4 Awards

Op de avond zelf worden 4 Awards uitgereikt, voor de volgende categorieën: Aanstormend Sales Talent, Accountmanager, Salesmanager en Sales Director van het jaar. De potentiële winnaressen zijn Sales professionals met 1 tot 30 jaar ervaring. 

Ook hebben 5 C-level professionals hun naam aan dit event gebonden. Monique Dekker: Managing Director bij Accenture, Radjen van Wilsem: CEO van CS Digital Media, Asha Lalai: Ambassador of Happiness, Gerard Schiebroek: Director Enterprise Sales bij KPN en Fatima Koning: Global VP Sales Transformatie bij Regus, zullen op 3 oktober optreden als jury panel. 

Doel

“Het doel van de Women in Sales Awards is om het diversiteitsonderwerp op een positieve manier bespreekbaar te maken binnen bedrijven”, zegt organisator Elles van Teylingen. “Daarnaast hopen we vrouwen aan te sporen om een carrière binnen het Sales vak op te bouwen en om de vrouwen die al in het Sales vak werken de erkenning te geven die zij verdienen. Want, hoe meer vrouwen in het Sales vak, hoe groter de doorstroom van vrouwen naar de top!” 

“De beperkte doorstroom van vrouwen naar de top heeft verschillende oorzaken. De macro economische en sociaal-culturele oorzaken, en de oorzaken die te wijden zijn aan de organisatiecultuur van een bedrijf, willen wij tackelen middels de Women in Sales Awards. Het onderwerp bespreekbaar maken op een positieve manier is hierin de eerste stap”, legt mevrouw van Teylingen uit. 

Vrije Universiteit Amsterdam

De Women in Sales Awards worden gehouden op de campus van de Vrije Universiteit in Amsterdam, bij een BHG-locatie; The Basket Amsterdam. Er is voor deze locatie gekozen omdat de VU staat voor een bron van aankomend talent. Aan The Basket Amsterdam wordt een grote 360º projectie dome vastgemaakt, waar plek is voor meer dan 500 gasten. Tijdens de avond verzorgt Michelin-ster chef Raoul Meuwese, van HFSLG, het diner. 

De Women in Sales Awards worden georganiseerd door Women in Sales BV, een full service recruitment bureau uit Amsterdam met als doel het vergroten van diversiteit binnen het bedrijfsleven. Women in Sales is het enige bureau ter wereld dat zich volledig richt op vrouwen binnen het salesvak.

 

Foto: Eric Kleinberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!