Eerste editie van Belgian Knockout groot succesEerste editie van Belgian Knockout groot succes
Back Back Nieuws

Eerste editie van Belgian Knockout groot succes

28 mei 2018

Bij Jovo Management stond alles de afgelopen weken in het teken van de productie van de Belgian Knockout, een vernieuwend internationaal golf toernooi op de European Tour. Afgelopen Pinksterweekend vond de eerste succesvolle editie van BKO, plaats op Rinkven International Golf Club. Slechts vijf dagen later is het productieteam van JOVO Management al klaar met de afbouw van het evenement.

144 spelers 

Na een goede voorbereidingsperiode en succesvolle opbouw was donderdag 17 mei de  eerste wedstrijddag van het unieke toernooi met maar liefst 144 spelers. Middels een nieuw knockout systeem waren er zondag nog 8 finalisten over en werd de eerste Belgian Knockout gewonnen door de Spanjaard Adrián Otaegui. Tijdens de prijsuitreiking kondigde de European Tour aan dat BKO in 2019 alweer op de kalender staat.

Voorheen Belgian Open

De Belgian Knockout stond voorheen bekend als de Belgian Open, na 18 jaar weggeweest te zijn is het toernooi terug gehaald door PietersProductions. Het bedrijf bestaat uit Ryder Cup held Thomas Pieters, zus Lieselotte, broer Pieter-Jan en schoonbroer Jeremy. Het ziet ernaar uit dan het ze samen met Jovo Management gelukt is om de European Tour in België weer op de kaart te zetten. 

Over Jovo Management

JOVO Management is een producent van sportevenementen. In het verleden waren zij verantwoordelijk voor de productie van onder andere de UCI Road World Championships Limburg, de start van de Giro d’Italia, de huldiging van Tom Dumoulin in Maastricht en de UCI Cyclo-Cross World Championships in Valkenburg. In 2018 werd daar in opdracht van PietersProductions de Belgian Knockout aan toegevoegd.

Foto credits: Pascal VandeWalle

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!