Eerste editie Toer voor ALSEerste editie Toer voor ALS
Back Back Nieuws

Eerste editie Toer voor ALS

02 oktober 2019

Toer voor ALS is een nieuw landelijk evenement van Stichting ALS Nederland en wordt op 13 oktober voor het eerst gehouden in Bunde, gemeente Meerssen. Honderden fietsers, wielrenners, hardlopers en wandelaars zamelen zo geld in voor de strijd tegen ALS.

Zusje Tour du ALS

ALS is een dodelijke ziekte waarvoor nog steeds geen medicijn is. Om ALS de wereld uit te krijgen is veel geld nodig. Met het laagdrempelige, sportieve evenement Toer voor ALS worden fondsen geworven voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Deelnemers aan Toer voor ALS schrijven zich in voor een van de onderdelen fietsen, wielrennen, hardlopen of wandelen en laten zich daarbij sponsoren door familie, vrienden of bekenden.

Toer voor ALS is een initiatief van Stichting ALS Nederland en het zusje van de succesvolle Tour du ALS. Dit laatstgenoemde evenement vindt jaarlijks plaats op de Mont Ventoux in Frankrijk en heeft de afgelopen 8 jaar ruim 7 miljoen euro bijeen gebracht.

Fernando Ricksen

Gorrit- Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland: 'We zijn erg blij dat op dit moment al bijna 500 deelnemers zich hebben ingeschreven voor Toer voor ALS. En dat in 8 weken tijd na de lancering van het evenement. Met het trieste overlijden van Fernando Ricksen merken we dat er extra aandacht is voor de strijd tegen ALS: wij zagen een piek in het aantal inschrijvingen en donaties.'

Iedereen die wil meedoen kan zich nog tot en met zondag 13 oktober inschrijven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!