Back Back Nieuws

Eerste dorpsmarketingcongres van Nederland in Noord-Limburgse Ottersum

08 juli 2013
In het Noord-Limburgse Ottersum vindt op 12 september 2013 het eerste dorpsmarketingcongres van Nederland plaats. Meer dan 100 voorlopers uit de wereld van plattelandsontwikkeling en actief burgerschap ontmoeten en inspireren elkaar.

Dorpsmarketing is een vernieuwende, creatieve en samenhangende kijk op de ontwikkeling van het platteland. Dorpen leefbaar maken en houden door sociale samenhang te versterken en initiatief te ondersteunen is het uitgangspunt. Dorpsmarketing is dus wezenlijk anders dan het meer bekende citymarketing. Bij citymarketing ligt de focus op het aantrekken van meer studenten, toeristen en nieuw winkelend publiek. Met als voornaamste doel meer euro’s binnenhalen. In tegenstelling tot citymarketing gaat het bij dorpsmarketing vooral om het versterken van de sociale samenhang. Dorpen leefbaar maken en houden. Door mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen. Door samen op zoek te gaan naar nieuwe kansen en die samen te benutten.

Dorpsmarketing-congres
Het eerste dorpsmarketingcongres van Nederland vindt plaats 12 september. Het congres vindt plaats op het terrein van creatieve broedplaats Koos & Co’s aan de Sint Janstraat 22 in Ottersum. Ottersum, een kerkdorpje met nog geen 2.500 inwoners, ligt in het noordelijkste puntje van Limburg op de grens met Noord-Brabant en Gelderland. Het is zelf een goed voorbeeld hoe dorpsmarketing werkt. De Sport en Speelstraat, de creatieve broedplaats Koos & Co’s en sociale innovatie in het plaatselijke dorpscafé Bij Koos.

Beleidsmakers van overheden, beslissers uit het bedrijfsleven en vooral de ‘kartrekkers’ uit de dorpen krijgen tijdens het eerste Dorpsmarketingcongres een aansprekend programma voorgeschoteld. Het programma wordt in een later stadium bekend gemaakt. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!