Back Back Nieuws

Eerste diploma's Hotel-, Congres- & Evenementen Management uitgereikt

01 oktober 2015
De eerste studenten van de opleiding Hotel-, Congres- & Evenementen Management (HCEM) mochten dinsdagavond 29 september hun welverdiende diploma in ontvangst nemen na een vierjarig traject van hard werken. Dit was een bijzonder moment voor zowel de studenten zelf, als voor de docenten van deze nieuwe opleiding. ‘Alle negen studenten zijn hele bijzondere, karaktervolle mensen met liefde voor het vak. En dat moet je natuurlijk wel hebben, wil je dit aankunnen’ reageert Faber, mede initiator van de opleiding.

Kwaliteit op de werkvloer
De opleiding HCEM is in 2011 in het leven geroepen door een samenwerking van een aantal bedrijven en drie scholen; ROC Nieuwegein, ROC Zadkine en Landstede MBO. Deze opleiding is bedoeld om de kwaliteit op de werkvloer te verbeteren; de studenten worden  goed voorbereid om direct de arbeidsmarkt op te kunnen. Hier is volgens Faber behoefte aan: ‘De doorsnee horeca student heeft nog een heel aantal certificaten nodig wanneer deze afgestudeerd is, waardoor er niet een directe doorstroom naar de arbeidsmarkt mogelijk is.’

BBL opleiding
Volgens Faber is het een pittige opleiding, van hoge kwaliteit. Het is een BBL opleiding, waarbij de studenten in totaal een half jaar school hebben en 3,5 jaar werken. Er wordt samengewerkt met hotelbedrijven die zich gespecialiseerd hebben in congressen en uiterst service gericht zijn. De studenten hebben de mogelijkheid om verschillende diploma’s binnen de opleiding te behalen, zoals het BHV ,SVH Leermeester, wijnbrevet, HACCP en Sociale Hygiëne.

Breed
Het is een opleiding die vooral gericht is op gastheerschap en service vertelt Faber met nadruk. De officiële benaming van de opleiding is dan ook ‘Leidinggevend gastheer/ vrouw niveau 4’; een brede term dus. Dat is ook duidelijk te merken aan de diversiteit van de richtingen die de negen afgestudeerde studenten hierna in gaan. Zo gaat één van de studenten aan de slag bij een marketingbureau terwijl een ander aangenomen is als demi chef de rang in een tweesterrenrestaurant in Amsterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!