Eerste circulaire locatie van Nederland Eerste circulaire locatie van Nederland
Back Back Locaties

Eerste circulaire locatie van Nederland

14 augustus 2018

Een continu streven van de TeKa Groep is de portfolio van inspirerende evenementenlocaties te verstevigen en uit te bouwen. 'Onze grootste locatie is de tot de verbeelding sprekende Rijtuigenloods in Amersfoort. Een oude NS loods in industriële sferen waar je congressen kunt organiseren met subsessies in één van de authentieke treinrijtuigen. Voor kleinschalige conferenties is onze meest intieme locatie, Oranjerie Hydepark in de prachtige omgeving van Doorn, uitermate geschikt', vertelt Frank Berg, Marketing Manager. 'Vanuit onze duurzame filosofie om bestaande locaties te behouden en nieuw elan te geven hebben we onlangs het voormalig luchtvaartmuseum Aviodome aan onze portefeuille toegevoegd.' 

In dit enorme project zal alles worden gebruikt en hergebruikt volgens de normering omtrent circulariteit. De iconische koepel wordt volledig herbouwd met de oorspronkelijke onderdelen in combinatie met de duurzaamheidtechnieken en maatregelen van nu. Dit nieuwste pronkstuk opent november 2018 haar deuren als eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland.

Bij voltooiing kan deze locatie gezelschappen van 500 tot 1.000 personen huisvesten en is meest geschikt voor congressen en conferenties. Er is een plenaire zaal met 16 subzalen en moderne horecafaciliteiten. De uitstekende bereikbaarheid met zowel openbaar vervoer als de auto en voldoende gratis parkeergelegenheid maken deze nieuwe locatie aan de A5 in Amsterdam West zeer gewild. Veel mensen vinden dit project een heel interessante ontwikkeling om te volgen. De bouw is live te volgen via hetaviodome.nl

Duurzaam DNA

De TeKa Groep heeft duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel staan. ‘In onze strategie en bedrijfsprocessen hebben we steeds aandacht voor people, planet en product. Niet omdat het moet, maar omdat het simpelweg het juiste is om te doen en zorgt voor businesscontinuïteit op lange termijn', aldus Berg. 

'Duurzaamheid en hergebruik sijpelt door in al onze gebouwen. We kiezen de juiste materialen en gaan niet perse voor nieuw maar eerder voor karakter. Waar mogelijk worden materialen hergebruikt en up-cycled. Onze cateringdivisie werkt vanuit ditzelfde duurzaam gedachtegoed. Hoe kunnen we waste tegengaan? Hoe gaan we steeds efficiënter met onze voedingsbronnen, voorraad en mensen om? Dit is een continue streven.

Als bedrijf willen we ons inzetten voor onze maatschappij en een bijdrage leveren aan mens en leefomgeving. Waar mogelijk bieden we mensen met een beperking een plek in ons bedrijf en ook stagiaires willen we zoveel mogelijk kansen geven om kennis te maken met deze veelzijdige branche. In deze wereld gaat het er niet alleen om dat je mooie dingen doet voor het kortstondige resultaat, maar ook dat je denkt aan de volgende generatie, dat je verantwoordelijkheid neemt en ervoor zorgt dat deze ook gezond kan zijn.' 

Aviodome funfacts

Over het Aviodome zijn ontzettend veel vragen en leuke weetjes. Zo zijn er bijvoorbeeld 88.000 bouten gebruikt en bestaat de vloer voor de maximaal haalbare 75% uit hergebruikt materiaal. De vloerbedekking en kozijnen komen uit het voormalig kantoor van de Belastingdienst in Hoofddorp. De plafonds zijn van sloophout gemaakt, de stoelen van gerecycled hout en de toiletpotten en downlighters boven de bar zijn allemaal hergebruikte items. Alle verlichting is LED. Er wordt gebruik gemaakt van Koude- Warmte Opslag (KWO) en de isolatiegraad is van 0.8 op de EPC (Energieprestatiecoëfficiënt) index naar ruim 4% gebracht. De design stoelen zijn met behulp van 3D printing uit oude koelkasten vervaardigd en alle statafels, bureautafels en buffettafels zijn gemaakt van geperst gerecycled plastic. De voorkanten van de diverse bars zijn bekleed met de containerwanden waarin de koepel sinds 2003 lag opgeslagen en de 70.000 kilo wegende koepel uit 1971 zelf wordt geheel herbouwd en in ere hersteld.

Uitblinken in hospitality

De TeKa Groep gelooft in de kracht van inspirerende omgevingen. Op hun (momenteel) 17 innovatieve locaties bestaande uit monumentale panden en industrieel erfgoed, faciliteren zij jaarlijks zo’n 1.500 evenementen voor gezelschappen van 50 tot 50.000 personen. Variërend van vergaderingen, jubilea en congressen tot incentives en productlanceringen, de TeKa Groep is toonaangevend en weet steeds de verwachtingen van opdrachtgevers, gasten en bezoekers te overtreffen. ‘Wij beschikken over eigen techniek, catering, horeca en sales. Door alles in eigen hand te houden zijn wij in staat tot het verlenen van all-in-one-service en kunnen wij een aanvraag van A tot Z en tot in de finesses organiseren en begeleiden’, vertelt Berg. De top aanvoeren in de Nederlandse evenementen- en horecabranche kan alleen als je uitblinkt in beleving en gastvrijheid.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!