Back Back Nieuws

Eerste beursdag event 14 in een notendop: Van vakprijzen tot feest in TivoliVredenburg

03 april 2014

Eindelijk was het weer tijd voor ons jaarlijkse portie beurs event, de beurs waar jaarlijks ruim 7.000 event- en meetingprofessionals op afkomen. De branche werd al weken geprikkeld om een kijkje te nemen in Jaarbeurs Utrecht en werd tevens warm gemaakt voor het sneak preview-feest dat 's avonds in TivoliVredenburg gehouden zou worden. Wat ons direct opviel bij binnenkomst op de beursvloer was de gemoedelijke sfeer, de warme kleuren / lichten en de weer wat uitbundige stands en acts, zoals die van Lijm & Cultuur, waarbij de standbemanning in witte jassen bezoekers meeneemt in hun co-creatie teneinde de industriële locatie in Delft te promoten. Deze act resulteerde in een vakprijs voor Beste Standbemaning.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Foto: Twitter Boom Your Event

Beste Beursconcept: D050
Voor editie 2014 lijken de standhouders sowieso meer uit de kast getrokken te hebben dan in de laatste jaren. Ook de samenhang is kenmerkend, of zoals bezoekers aangeven: "Fijn dat sommige standhouders zich gegroepeerd hebben". Een goed voorbeeld daarvan is de stand van vijf deelnemers die de handen ineen hebben geslagen, te weten: TivoliVredenburg, La Vie Catering, Mirage Projecten, Van Lieshout Elektra en Neptunus. Niet onverdienstelijk, want op woensdag 2 april werd deze drukbezochte beursstand (D050) beloond met de award voor Het Beste Beursconcept door de vakjury. 

Vakprijzen
Ook andere partijen vielen op dag 1 van de beurs in de prijzen, zoals BANO, het innovatieve product van Rob van Tholen. De iPad die direct naar je toe kan komen: een communicatiemiddel met oneindig veel mogelijkheden. En ook Gijs van Bon, die namens HH Productions een unieke 'zand schrijf machine' introduceerde, werd beloond met een vakprijs: 'Meest Inspirerende Persoon'. Het product, genaamd SKRYF kan met zand de meest mooie teksten op de vloer produceren. Grappig, opvallend en het zal niemand bij het Dialoog Cafe ontgaan zijn. Wat ook weinig mensen hebben kunnen missen is de opmerkelijke trein bestaande uit koffietafeltjes, stoeltjes, opgeleukt met vintage lampenkappen. Opdrachtgevers en vakgenoten namen erin plaats en keken met een strak gezicht terwijl de 'machinist' hen over de beurs vervoerde…

Feest in TivoliVredenburg
De beursvloer bleef bij een aantal stands nog drukbezocht tot ver na 19.00 uur, totdat vele geinteresseerden hun route vervolgden (per pendelbus of wandelend in de vroege lentezon) naar de gloednieuwe evenementenlocatie TivoliVredenburg voor een groots branchefeest. "Wie heeft slingers nodig met zo'n uitzicht", "Utrecht vanuit een nieuw perspectief": dat zijn slechts enkele van de eerste positieve reacties. De dansvloer werd ondertussen gretig in beslag genomen terwijl de band The Royals de muzikale omlijsting verzorgde. 

Op naar dag 2…
Een eerste beursdag van event 14 die door velen positief is ontvangen, en die door organisator Marc Liethof, directeur Eventex, bestempeld is met de woorden: "Het klinkt als een klok". 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!