Eerste attractienacht in Limburg ooit Eerste attractienacht in Limburg ooit
Back Back Nieuws

Eerste attractienacht in Limburg ooit

27 februari 2017

Op vrijdag 7 april 2017 vindt de ‘Dit is Parkstad Nacht’ plaats. Het is de eerste attractienacht in Limburg ooit. Attracties in de regio bieden bezoekers op deze historische dag - buiten de reguliere openingstijden om - exclusieve arrangementen aan. Een unieke manier om de attracties in Parkstad te beleven. Een avondexpeditie bij GaiaZOO, het prepareren van de pistes voor de volgende dag bij SnowWorld of een avondwandeling langs de murals in Heerlen. Zomaar een greep uit de belevenissen tijdens de ‘Dit is Parkstad Nacht’. 

Dit is Parkstad Nacht

Met de ‘Dit is Parkstad Nacht’ willen de attracties in Parkstad de inwoners op een andere manier de regio laten beleven. Daartoe openen ze ’s avonds, buiten de reguliere openingstijden, hun deuren en komen met bijzondere activiteiten. Door de diversiteit van de deelnemende attracties is er voor ieder wat wils; van een Keltische wandeling met fakkels tot een kasteelbezoek bij nacht. De activiteiten vinden plaats in de verschillende Parkstad gemeenten; van Brunssum tot Heerlen en van Kerkrade tot Voerendaal. 

7 april, een historische datum

Gekozen is om de attractienacht op 7 april te organiseren. Dit is de dag dat Parkstad precies een jaar geleden werd uitgeroepen tot beste reisbestemming ter wereld en de prestigieuze Tourism For Tomorrow Award in ontvangst nam. Het is de eerste keer dat deze Oscar van de reisindustrie naar Nederland ging. Een prijs die de regio ondermeer won voor de duurzame, toeristische transformatie op 15 jaar tijd van 0 naar 368 miljoen euro en 5.800 voltijdse banen. Een transformatie die mede te danken is aan de samenwerking binnen de regio. Een samenwerking die dankzij de ‘Dit is Parkstad Nacht’ voor een groot publiek zichtbaar wordt. Een activiteit die mogelijk jaarlijks terugkeert.

Actuele informatie

In maart start de kaartverkoop via ditisparkstadnacht.nl. Gezien de exclusiviteit van de arrangementen is vooraf reserveren noodzakelijk. De activiteiten worden volledig georganiseerd door de attracties zelf. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door VVV Zuid-Limburg, Stadsregio Parkstad en provincie Limburg.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!