Back Back Nieuws

Eerste Amsterdamse Van der Valk hotel opent in 2017

23 februari 2016
Eind 2017 opent Van der Valk Hotels haar eerste vestiging binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. In maart dit jaar start de bouw van een 60 meter hoge hoteltoren. Het hotel opent haar deuren aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel, waar de A2 en de A10 kruisen. Het nieuw te bouwen hotel bestaat uit 206 kamers en ruime congres- en wellness faciliteiten. Het hotel krijgt 135 parkeerplaatsen en ligt op 500 meter loopafstand van metrostation Overamstel, centraal gelegen ten opzichte van de Rai, Arena en Schiphol. Per boot wordt het hotel ook bereikbaar via het terras aan het water met aanlegsteiger.

Lokaal gericht
Met de bouw van dit hotel gaat een lang gekoesterde wens van het familiebedrijf in vervulling om een vestiging binnen de stadsgrenzen van onze hoofdstad te hebben. De familie is dan ook zeer trots om samen met projectontwikkelaar Burginvest deze a-locatie te hebben gevonden. 'Van der Valk Hotel Amsterdam wordt gezellig en familiair, maar zeker ook luxe met alle comfort van deze tijd. We willen niet alleen een zakelijk en leisure publiek aan trekken, met de vele verschillende horecafaciliteiten richt het hotel zich ook nadrukkelijk op de locals uit de stad en de directe omgeving', aldus de Van der Valk familie. 

De hoteltoren
Architectenbureau Oeverzaaijer heeft de L-vormige hoteltoren getekend. 'Het zal een echte eye-catcher worden', stelt het bureau. 'Uniek is het feit dat het hotel ook vanaf de Duivendrechtse vaart bereikbaar zal zijn'. Bij het hotel wordt een aanlegsteiger gebouwd. Vanaf hier kunnen hotelgasten op een rondvaartboot stappen, een watertaxi nemen of aanmeren met hun eigen vaartuig.

De nieuwbouw wordt in zijn geheel op een maatschappelijk verantwoorde manier gerealiseerd. Dit is het resultaat van het duurzame beleid, dat de directie wil nastreven. Op het gebied van energiebesparing worden de allernieuwste technieken ingezet. Dit alles om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden.

Toegankelijke comfort
Van der Valk Hotels & Restaurants bestaat nu ruim 80 jaar. In totaal heeft het familiebedrijf bijna 100 hotels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Behalve de nieuwbouw in Amsterdam worden de komende tijd ook hotels geopend in Groningen-Hoogkerk en Nijmegen-Lent. 'Door steeds te vernieuwen maken we comfort toegankelijk. Gastvrijheid zit in onze genen. Daarom voelt Van der Valk altijd vertrouwd en toch elke keer anders. We zijn enorm trots dat we dit nu ook in Amsterdam kunnen gaan laten zien', aldus de familie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!