Een nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe ideeën voor Abdij RolducEen nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe ideeën voor Abdij Rolduc
Back Back Nieuws

Een nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe ideeën voor Abdij Rolduc

13 januari 2020

Abdij Rolduc gaat fris het nieuwe jaar in met de renovatie van een van haar grootste conferentiezalen, de Aula Minor. Dit is een zaal met een geheel eigen historie. De huidige Aula Minor zal in het eerste kwartaal van 2020 opnieuw gerenoveerd worden. Een nieuw likje verf, nieuwe vloerbedekking, nieuwe gordijnen, nieuw meubilair en nieuwe verwarming. Een hele klus, maar het resultaat mag er straks zijn!

Aula Minor

De Aula Minor bevindt zich op de plaats van de voormalige tiendschuur uit de tijd van de abdij, waarin tijdens de middeleeuwen en het Ancien Régime de belasting van pachters en boeren aan de abdij werd opgeslagen. Het gebouw is na die tijd eerst een theaterzaal geweest van het zogenaamde ‘tweede Rolduc’ waar Rolduc ’s oudste traditie, het toneelspel, uitgevoerd werd. Toneel en muziek waren voor de ‘Rolduciens’ toen al onmisbaar. Zelfs tot de dag van vandaag galmt er nog regelmatig muziek door de kruisgangen van de abdij.

Aula werd auditorium

Tijdens het zogenaamde ‘derde Rolduc’ is het gebouw gebruikt als aula. Een enkele keer werd de aula zelfs als quarantainezaal gebruikt. Aan de achterkant zijn er later bedrijfsgebouwen aan vastgebouwd. Na de bouw van de nieuwe aula in 1935 werd de voorkant van dit gebouw vergader- en examenzaal, later recreatiezaal voor de filosofen en na hun vertrek overblijflokaal voor de externe leerlingen. In 1988 is de aula gerestaureerd en ingericht als auditorium. Hiermee had de zaal zijn oude bestemming weer teruggekregen en sindsdien ook weer de naam ‘Aula Minor’.

Samenwerking met SLF

Abdij Rolduc maakt ook een frisse start op het gebied van audiovisuele middelen. Om de kwaliteit hiervan te verbeteren, gaat het hotel- en conferentieoord samenwerken met de SLF Group uit Hoensbroek. Samen met SLF Group wordt ervoor gezorgd dat elke vergadering, bijeenkomst of evenement, volledig naar wens van de gast, voorzien is van de juiste audiovisuele ondersteuning. SLF Group staat garant voor betrouwbaarheid, kwaliteit en maatwerk. En daarom heeft Abdij Rolduc voor deze samenwerking gekozen. Alleen maar het allerbeste voor haar gasten.

 Om deze frisse start te vieren, heeft Abdij Rolduc een vergaderwinterdeal samengesteld. Benieuwd? Kijk snel op de website van Abdij Rolduc!

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!