Een kijkje in de keuken bij Van der Linde Catering + EvenementenEen kijkje in de keuken bij Van der Linde Catering + Evenementen
Back Back Achter de schermen

Een kijkje in de keuken bij Van der Linde Catering + Evenementen

25 september 2018

Als je een event organiseert, wil je dat alles tot in de puntjes geregeld is. Niet alleen moet de locatie kloppen, ook de muziek, het meubilair en het eten moet naadloos aansluiten op het thema. Want je weet: het zijn net die kleine dingen die een groot verschil maken. Tijdens een event onder de hoede van Van der Linde Catering + Evenementen smelten food, sfeer en hospitality samen voor een grandioos eindresultaat. Nicole Becht vertelt ons over de trends binnen de foodbranche en de ontwikkelingen die het bedrijf doormaakt.

Nicole Becht werkt sinds januari 2018 als Sales Manager bij Van der Linde Catering + Evenementen, maar ook is ze verantwoordelijk voor een stukje Marketing: ‘Niet alleen werk ik aan een socialmediaplan, ook houd ik me bezig met het relatiebeheer van onze accounts en acquisitie. Dat laatste is misschien wel het allerleukste van mijn vak. Ik werk met veel verschillende bedrijven en ik mag mijn steentje bijdragen aan bijzondere evenementen.’

Innovaties

Cateraars zijn er genoeg. Maar écht goede cateraars zijn schaars. We verwachten tegenwoordig meer dan die bitterbal en olijf op tafel, en dat weet Van der Linde Catering + Evenementen. ‘Food innovaties staan nooit stil. Als cateraar vinden we het belangrijk dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen onze branche. Ons keukenteam houdt nauwlettend de trends in de gaten. We vragen ons af: welke ontwikkelingen zijn er en wat kunnen we zelf inzetten voor events? We zien bijvoorbeeld meer vraag naar 3D-printing, gezonde voeding en vega food. Naast de hippe foodtrends als gekleurde hamburgerbroodjes, staat no-waste hoog in het vaandel. Bij Van der Linde Catering + Evenementen denken en werken ze milieubewust: ‘Het is gewoon zonde dat er veel producten niet gebruikt worden en in de prullenbak belanden. Wij zorgen voor minimale food-waste door restanten te voorkomen of er een nieuw product van te maken.

Food Concepts & Hospitality Management

Van der Linde Catering + Evenementen is niet alleen inzetbaar voor feesten en partijen, want het bedrijf is de vaste cateraar bij verschillende locaties. Zo vind je hen bijvoorbeeld in COMM (het Museum voor Communicatie in Den Haag), zijn ze al jaren vaste cateraar in het Sparta Stadion en verzorgen ze de catering voor Hortus botanicus in Leiden en bij Museum Prinsenhof in Delft. Dat de locaties uitermate enthousiast zijn met hun aanwezigheid, staat buiten kijf. Binnenkort wordt Hortus botanicus omgebouwd tot een ‘blurring’ concept waarbij de entree, winkel en horeca een compleet geheel gaan vormen. Van der Linde Catering + Evenementen zal hier een duurzaam en no-waste concept met seizoensgebonden producten realiseren.

Creatief & Culinair

Als je aan een willekeurige opdrachtgever vraagt wat deze cateraar bijzonder maakt, krijg je een unaniem antwoord: het bedrijf bedenkt altijd iets creatiefs. ‘Wij denken mee met onze opdrachtgevers, maar dan net een stap verder’ zegt Nicole. ‘In COMM hebben we onlangs een diner geserveerd ‘in the Cloud’. In de Hortus botanicus kunnen onze gasten genieten van gerechten welke bereid worden met eetbare bloemen en kruiden uit de botanische tuin. Natuurlijk blijven de bitterbal en het Hollandse stukje kaas een belangrijke borrelhap, maar het hoeft zeker niet allemaal uit frituur te komen. We serveren gezonde en lekkere hapjes en doen daar iets leuk mee.’ Ze doelt daarmee op hun bijzondere hapjes als de fruitsushi, cocos powerball of vega pokebowl. Stuk voor stuk spannende hapjes die razend populair zijn tijdens zakelijke evenementen.

Creativiteit is niet altijd noodzakelijk. In Rotterdam is het soms ook gewoon ‘no-nonsense’. ‘We verzorgen veel high-end diners en duurzame congressen. Mensen vergeten bijna dat we ook bijvoorbeeld een Hollandse lunch tijdens een congres of een hamburger op locatie kunnen verzorgen. Maar dan het liefst wel met een twist en ‘Instagramable’, want eten moet niet alleen lekker zijn, maar er ook goed uit zien.’ Om die reden staat er een nieuwe website klaar. Een overzichtelijke website met informatie over het totale pakket service en diensten van de cateraar. Van eenvoudig tot luxe en van een broodjeslunch tot bedrijfsfeest, maar herkenbaar en al decennia lang met de Van der Linde kwaliteit.

Door > Claire van Berkum

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!