Eden Hotels laat ieder hotel zichzelf zijnEden Hotels laat ieder hotel zichzelf zijn
Back Back Nieuws

Eden Hotels laat ieder hotel zichzelf zijn

13 februari 2018

Hotel de Broeierd Enschede en City Hotel Hengelo zijn onderdeel van Eden Hotels geworden. De hotelgroep van de familie Dijkstra, waarvan de naam na het overnemen van Hampshire Hotels naar de achtergrond verdween, legt de nadruk op de individuele hotels en hun lokale karakter. Eden Hotels bestaat uit dertien hotels in Nederland, waaronder deze twee in Twente.

General Managers Martin Meijer van Hotel de Broeierd en Marieke Dooren van City Hotel Hengelo hebben de leiding over hotels die weliswaar onderdeel zijn van Eden Hotels, maar vooral hun unieke, regionale karakter uitdragen. Een laagdrempelig thuisgevoel, persoonlijke aandacht en de hoogst mogelijke gastvrijheidsstandaard staan daarbij meer dan ooit centraal. De nieuwe Eden-huisstijl werd eerder deze week geïntroduceerd en ook de vernieuwde hotelwebsites zijn live. Léon Dijkstra, directeur van Eden Hotels, reisde het land door om de lancering van de hotelgroep persoonlijk met alle dertien hotels te vieren. Deze tour ging gepaard met het in ieder hotel ophangen van een portret van zijn vader Sjoerd Dijkstra, die het familiebedrijf de naam Eden Hotels gaf, en het aansnijden van een taart door de General Manager van het hotel.

Het gaat om de gast

Het familiebedrijf Eden Hotels is geen merk dat haar naam van de daken schreeuwt. Het gaat namelijk om de gast. Die moet worden verwend – met goede bedden, perfecte service en persoonlijk advies van de medewerkers dat het gevoel geeft bij een vriend op bezoek te zijn. Waar kun je goed winkelen, wat is de nieuwste culturele hotspot en welke lokale tips mag je niet missen? De hotelmedewerkers komen uit de buurt en kennen dus de ins en outs. De hotels voeren hun eigen naam en worden zo teruggeven aan de regio en de General Manager. Zodoende biedt elk hotel haar eigen karakter, sfeer en beleving en is ondertussen onderdeel van de Eden Hotels – een familiebedrijf dat het net even anders gaat doen.

Hotelfamilie Léon Dijkstra, Directeur van Eden Hotels, is blij dat hij het lokale ondernemerschap weer centraal kan zetten: 'Het begon allemaal in 1947, toen mijn opa een hotel in Tzummarum kocht. Vanaf dat moment was mijn familie, eerst onder leiding van opa Doede, toen van vader Sjoerd en nu van mij, een hotelfamilie. In 1977 kocht mijn vader het Eden Hotel aan de Amstel in Amsterdam en zo kwam Eden voor het eerst bij ons bedrijf binnen. Ik was meteen aan die naam gehecht en we kozen het in 1999 als merk voor onze groep van drie hotels. Dat Eden Hotels nu, twintig jaar later, dertien hotels omvat vind ik geweldig. We bieden onze gasten echt iets bijzonders op prachtige locaties door heel Nederland. De hotels zijn al jaren onlosmakelijk verbonden met de stad of regio waar ze staan en als onderdeel van Eden Hotels worden ze allemaal lekker eigenwijs, fris en uniek. Zo garanderen we onze gasten de best mogelijke reiservaring!'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!