Echte én fictieve legendes tijdens The Art Department Echte én fictieve legendes tijdens The Art Department
Back Back Nieuws

Echte én fictieve legendes tijdens The Art Department

15 februari 2024

Playgrounds organiseert op 18 en 19 april a.s. The Art Department (TAD) in het Klokgebouw in Eindhoven. Een tweedaags festival waarin bezoekers de ‘achterkant’ van het ontwerp en ontwikkelproces van grote games en Hollywood blockbusters kunnen ontdekken.

Op het programma staan kunstenaars die ons collectieve film- en beeldgeheugen vormgeven en daarmee veel invloed hebben op onze toekomst. Want wat deze makers nú bezighoudt is een vooruitzicht op wat straks te zien zal zijn in bioscopen, games, streamingsdiensten, tijdlijnen en zelfs onze news feeds!

Legendarische line-up

Toonaangevende makers komen naar The Art Department om kennis door te geven. Dit doen zij onder andere door op het podium over hun werk vertellen, maar ook in de interactieve ‘artist studios’ waarin ze aan het werk zijn terwijl het publiek het proces kan zien en mee kan doen. Ook zorgt het festival voor one-on-one ontmoetingen waar publiek direct met beeldmakers in gesprek kan gaan.

Rob Bliss

Iedereen kent zijn wereldberoemde karakters. De maker van o.a. Harry Potter’s Dobby en de angstaanjagende Dementors. Maar ook bekend van The Dark Knight en Guardians of the Galaxy. Rob Bliss werkt sinds 1998 als freelance concept artist voor film en tv vanuit zijn studio in Londen. Hij geeft tijdens het festival inzicht in zijn creatieve proces en hoe hij werkt aan zijn meest gevierde filmische beelden van de moderne cinema.

Crash McCreery

Deze character designer is de schepper van iconische personages. Crash creëerde de figuren voor het originele Jurassic Parc, Pirates of the Caribbean en andere blockbusters. Vorig jaar stond deze, voor een Academy Award genomineerde, ontwerper al op het podium tijdens The Art Department in Berlijn. Dit jaar eindelijk te zien in Eindhoven! 

Karla Ortiz

Over onuitwisbare sporen nalaten in de filmindustrie. Met haar uitzonderlijke gevoel voor character ontwerp en haar realistische creaties heeft Karla bijgedragen aan de grootste namen in de scene. Denk aan World of Warcraft, Rogue One: A Starwars Story, Marvel’s Thor Ragnarok en Doctor Strange.

Op 27 juli 2023 hield Ortiz een vurig pleidooi voor de Amerikaanse Senaat over het herzien van de wet op intellectueel eigendom en copyright. Ortiz vertelde dat haar herhaaldelijk door AI is gebruikt zonder haar medeweten, compensatie of toestemming. Hierdoor krijgen kunstenaars geen credits en compensatie en ontstaat een uitbuitende omgeving die het levensonderhoud van kunstenaars bedreigt

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!