E-scooter in opkomst! E-scooter in opkomst!
Back Back Nieuws

E-scooter in opkomst!

26 juni 2018

Nu steeds meer mensen veel waarde hechten aan een beter milieu, is de e-scooter enorm in opkomst. De e-scooter rijdt volledig op elektriciteit. Los van het feit dat de e-scooter milieuvriendelijk is, is hij ook enorm populair door het veelvoud aan modellen. Zo zijn ze beschikbaar in diverse retro stijlen die het tegenwoordig erg goed doen. Naast deze kenmerken zijn er volgens lasourisscooters.nl  nog meer oorzaken aan te wijzen die het succes van de e-scooter verklaren. In tegenstelling tot de gebruikelijk scooters die op organische brandstof rijden, is de elektrische scooter bijzonder onderhoudsarm. Dit komt omdat vele onderdelen die gevoelig zijn voor reparaties en onderhoud helemaal niet meer voorkomen in de motor van een elektrische scooter. De e-scooter is dus in meerdere opzichten, milieu en onderhoudskosten, een bijzonder duurzame investering.

Batterijen van de e-scooter 

De e-scooter wordt geleverd met batterijen of accu's. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere capaciteiten. Zo kan er met de standaard bijgeleverde batterijen tussen de 50 en 70 kilometer gereden worden, zonder dat de batterijen hoeven worden bijgeladen. Wanneer er behoefte is aan een sterkere batterij met meer opslagvermogen, dan kan een batterij het volhouden tot wel 200 tot 220 kilometer op één lading. Natuurlijk staat de e-scooter wat dit betreft nog maar in de kinderschoenen. Er worden reeds accu's en batterijen ontwikkeld die er in de toekomst voor kunnen zorgen dat er op één lading een volledige dag kan worden gereden.

Professioneel gebruik van de e-scooter

Het straatbeeld wordt steeds vaker bepaald door e-scooters van diverse bedrijven en organisaties. Zo is de politie al overgestapt op elektrische scooters en zien vele postbedrijven, pizzakoeriers ook reeds de voordelen van de e-scooter in. Dit heeft niet alleen maar te maken met het feit dat ze onderhoudsarm en elektrisch zijn. Ook zaken zoals het feit dat ze weinig tot geen geluid maken tellen mee. De belangrijkste reden voor het bedrijfsleven zijn de kosten. Die zijn bij e-scooters bijzonder laag. Per 100 gereden kilometers ben je tussen de 0,25 en 0,50 cent kwijt aan oplaadkosten. Vergeleken met de gebruikelijke scooters die vaak onderhoud vergen en veel benzine verbruiken, is dat een stuk kosteneffectiever.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!