E-commercebedrijf Lampenlicht.nl 10 jaarE-commercebedrijf Lampenlicht.nl 10 jaar
Back Back Nieuws

E-commercebedrijf Lampenlicht.nl 10 jaar

26 juli 2017

Tien jaar geleden begon Erik Jansen (43) vanaf de zolder van zijn vaders winkel met het online verkopen van verlichting. Nu, een decennium later, staat Lampenlicht.nl in de 250 van snelst groeiende bedrijven van Nederland en heeft het verkooppunten door heel Europa. Deze week wordt het jubileum van de succesvolle onderneming gevierd met een korting van minimaal 25% op het gehele assortiment. 

Sfeerverlichting voor ieder huishouden

 

Goede producten, lage prijzen en de klant écht goed helpen. Dat is waar het om draait bij Lampenlicht.nl. Dat was al zo toen Erik Jansen 10 jaar geleden het E-commercebedrijf begon en dat is anno 2017 nog steeds het belangrijkst. Het grote voordeel van lampenlicht.nl is dat alles rechtstreeks bij de fabrikanten wordt besteld en het dus niets te maken heeft met de prijsopdrijvende tussenhandel. Daarnaast is alle sfeerverlichting altijd op voorraad. Het resultaat: een uitgekiend aanbod voor een prima prijs. ,,Verlichting hoeft niet duur te zijn”, is Jansen van mening. ,,Sterker nog: we willen het mogelijk maken dat de consument het interieur periodiek kan voorzien van de laatste trends zonder te diep in de buidel te moeten tasten.” 

Europa verlichten 

 

De familie van Erik Jansen is hun leven al actief geweest in de verlichting. Zijn opa had een eigen fabriek in kinderverlichting, zijn vader runde een aantal eigen winkels in verlichting. Jansen had eenzelfde ondernemersgeest, maar wilde wel zelf iets starten en niet als zoontje van in een gespreid bedje komen. In juli 2007 zag hij het licht: de toekomst van het ondernemen was via het wereldwijde web. Hij besloot zich volledig te focussen op E-commerce, met Lampenlicht.nl als resultaat. Dat bleek de juiste keuze, want het magazijn in Westerhoven werd al na drie jaar ingeruild tegen een groter pand in Valkenswaard, om zich uiteindelijk te vestigen in het huidige distributiecentrum in Hapert. Een zo dicht bij de grens strategisch gekozen locatie om van hieruit de klanten uit onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Engeland, Ierland, Polen en Italië dagelijks te kunnen bedienen. 

Lampenlicht.nl 

 

Inmiddels telt Lampenlicht.nl 70 werknemers en zijn de ambities nog altijd groot. Overigens zonder de consument uit het oog te verliezen, want die blijft in de schijnwerpers staan. Niet voor niets scoort lampenlicht.nl gemiddeld een 9 op de diverse reviewsites. Jansen: ,,Het aanbod moet altijd elke dag kloppen, de prijzen moeten scherp blijven en natuurlijk moet de klant dankzij de juiste hulp de perfecte sfeer in huis krijgen. Daar gaat het om!”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!