Dutch Design om afval te scheidenDutch Design om afval te scheiden
Back Back Nieuws

Dutch Design om afval te scheiden

18 november 2019

Een afvalbak als eye catcher? Wel als het de Afvalbak is. Dit gloednieuwe stukje Dutch Design is speciaal ontwikkeld voor bedrijven en personen die afval willen scheiden, maar de bak niet langer in de hoek willen zetten. Uitgevoerd in gerecycled staal met een kap van milieuvriendelijk bamboe, is deze stoere jongen even mooi als duurzaam. En het wordt nog duurzamer: voor elke verkochte bak gaat een bijdrage Justdiggit. Drie Afvalbakken staan dankzij deze samenwerking gelijk aan een ton CO2-reductie. Keep it clean, keep it green.

Van frustratie tot product

Philip Lamers, een van de mannen achter de Afvalbak, is trots: ‘Ik run een evenementenlocatie en wilde verder verduurzamen zonder in te boeten aan stijl. Mijn zoektocht naar een mooie afvalbak leverde vooral frustratie op. De enige bak die er goed uitzag was ontzettend prijzig en niet eens gemaakt van duurzame materialen. Omdat wat ik zocht er niet was, besloot ik het dan maar zelf te gaan maken. Ik sprak er met Remco over, die in eerste instantie wat sceptisch was. We ontwikkelden samen met een technisch tekenaar het design en lieten ‘m door een Tsjechisch staalbedrijf produceren. Het resultaat is top: een bak van duurzame materialen die mooi, oersterk en financieel aantrekkelijk is. Het begon met frustratie, toen kwam het idee en nu hebben we een prachtig product!’

De Afvalbak

De Afvalbak is een initiatief van Philip Lamers en Remco Smits, twee ondernemers met een hart voor de planeet en een oog voor design. Doel is het minimaliseren van restafval voor een schonere en gezondere planeet. Met de Afvalbak scheiden bedrijven en personen op een stijlvolle manier maximaal vier afvalstromen – papier, glas, swirll/gft, pmd en rest. De bak is uitgevoerd in gepoedercoat staal dat al een leven achter de rug heeft, de kap is gemaakt van milieuvriendelijk bamboe. De kleur van de poedercoating en de kap – een printje kan ook – is aan te passen aan elk interieur. Door een samenwerking met Justdiggit wordt per drie verkochte bakken een ton CO2 uit de lucht gehaald, 144m2 vergroend en 6.800 liter water in de bodem vastgehouden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!