Back Back Nieuws

Duo presentatie en organisatie site visit Friesland en Groningen

17 februari 2015
Groningen Congres Bureau en Friesland MICE organiseerden namens hun provincies Groningen en Friesland tijdens de laatste dagen van januari een site visit. Daar werden de highlights op het gebied van zakelijke mogelijkheden voor de internationale eventbranche op een speelse en educatieve manier aan het gezelschap congres & meetingplanners en media gepresenteerd.

Groningen
Het programma begon aan het einde van de middag in hotel Schimmelpenninck Huys. De volgende locatie, Paviljoen Sterrebos, deed de smaakpapillen van het internationale gezelschap aangenaam verrassen. De volgende ochtend stond een stadswandeling op het programma onder leiding van de gids Titus Akkermans, initiatiefnemer van High Standard Travel. Eerste stop tijdens de stadswandeling was het Infoversum. In deze dome worden 3D films getoond maar is daarnaast ook zeer geschikt voor branded bedrijfspresentaties. Daarna volgde een fikse klim naar de trendy eventlocatie de Bovenkamer van Groningen (de voormalige watertoren). Na een winterwandeling volgde een rondleiding door trainingsinstituut en congreslocatie het Kasteel. In het Groninger Museum stond de oer-Hollandse lunch al klaar. Ook de Oosterpoort werd geïnspecteerd. Bij de laatste locatie in de stad lag de rode loper al uit: de MartiniPlaza

Friesland
Vervolgens nam Friesland het gastheerstokje over. Na een busrit van een klein uurtje en een korte opfrispauze in Grand Hotel Post-Plaza werd in Leeuwarden een bezoek gebracht aan de Vier Pelikanen. Na een rondleiding door het WTC Expo, mochten de 15 gasten plaatsnemen aan de lange tafel van sterrestaurant Elevé voor een diner. Daarna volgde een korte wandeling door het historische centrum met als eindpunt Stadsschouwburg De Harmonie. Hier werden twee surprises uit de hoge hoed getoverd. Tien partners voornamelijk werkzaam binnen de incentivebranche, ook op de Waddeneilanden, kregen gedurende een uur de kans hun Unique Selling Points te demonstreren.

Achteraf reageerden deelnemers zeer positief op de hun aangeboden 3-daagse site visit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!