Duizenden ijsblokjes gestort in oude Luxor TheaterDuizenden ijsblokjes gestort in oude Luxor Theater
Back Back Nieuws

Duizenden ijsblokjes gestort in oude Luxor Theater

21 februari 2018

Meer dan 5 ton ijs is maandagavond gestort op het podium van het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De duizenden ijsblokjes zijn het fundament voor de gigantische ijsvloer waar de schaatsers van de voorstelling Sleeping Beauty on Ice hun kunsten op zullen vertonen. Sleeping Beauty on Ice is van 20 februari tot en met 4 maart exclusief te zien in het Luxor Theater Rotterdam.

Hele nacht staan sproeien

'De hele nacht hebben technici met tuinslangen de ijsbaan besproeid om een perfecte ijsvloer af te leveren', laat het Luxor Theater weten. 'Een gigantische en spannende klus, want het ijs moet precies op tijd af zijn voor de eerste voorstelling. Ook wanneer de ijsvloer klaar is wordt te temperatuur ervan dag en nacht in de gaten gehouden. Tevens wordt na iedere voorstelling én in iedere pauze een klein laagje van de vloer afgeschraapt en opnieuw opgevuld met water om het oppervlak zo glad mogelijk te maken en te houden. aldus Luxor.

Adembenemde show

Met spectaculaire lifts, acrobatische oefeningen en vuureffecten verzorgen 23 ‘olympische’ kunstschaats-kampioenen, van de Imperial Ice Stars, de theatershow Sleeping Beauty on Ice. Op de muziek van Tchaikovsky vertelt Sleeping Beauty on Ice het verhaal van prinses Aurora die door een vloek in een honderdjarige slaapt valt en alleen kan ontwaken door de kus van een prins. Tezamen met de grootse decors, kleurrijke projecties en weelderige kostuums zorgen de Imperial Ice Stars voor een adembenemende show.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!