Duizenden dahlia’s op Domein OogenlustDuizenden dahlia’s op Domein Oogenlust
Back Back Nieuws

Duizenden dahlia’s op Domein Oogenlust

31 augustus 2020

Oogenlust en de Nederlandse Dahlia Vereniging organiseren op 11, 12 en 13 september De Dahlia Biënnale 2020. Het Nederlands kampioenschap dahliakweken met bijbehorende tentoonstelling vindt dit jaar plaats op Domein Oogenlust. Gedurende het evenement wordt tevens de officieel benoemde Oogenlust Dahlia gedoopt.

Nederlandse Kampioenschappen

Jaarlijks organiseert de Nederlandse Dahlia Vereniging de Nederlandse Kampioenschappen dahliakweken. Hieraan nemen ongeveer 100 liefhebbers en professionele telers deel. Gedurende de biënnale worden vazen met bloemen gekeurd waarbij de jury onder andere kijkt naar kwaliteit, de kleur en grootte van de bloemen. Ook verkiezen zij de grootste en mooiste bloem.

Overvloedige Dahliapracht

Naast de vazen met de gekeurde bloemen staan verspreid op Domein Oogenlust diverse objecten gecreëerd met ruim 6000 dahlia’s. ‘Het is wonderlijk hoeveel mogelijkheden er zijn met deze prachtige bloem. We zijn vereerd dat we de bezoekers dit jaar op Domein Oogenlust mogen verrassen met overvloedige dahliapracht’, aldus Marcel van Dijk, creatief directeur van Oogenlust.

Opening en doop van de Oogenlust Dahlia door burgemeester Wim Wouters

Vrijdagmiddag wordt de Dahlia Biënnale 2020 officieel geopend door burgemeester van Eersel, Wim Wouters. Tevens wordt de officieel benoemde ‘Oogenlust Dahlia’ gedoopt. Deze is volgens de statuten internationaal vastgelegd bij het CPVO, ter ere van het 40-jarig bestaan van Oogenlust. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de opening en doop van de Oogenlust Dahlia.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!