Duitsland maakt onderscheid tussen zakelijke markt en massabijeenkomstenDuitsland maakt onderscheid tussen zakelijke markt en massabijeenkomsten
Back Back Nieuws

Duitsland maakt onderscheid tussen zakelijke markt en massabijeenkomsten

12 mei 2020

In de ontwikkelingen rondom het Coronavirus is het goed om onze buurlanden in de gaten te houden. Welke maatregelen stellen ze daar voor de evenementenbranche? De Duitse nationale regering en de 16 deelstaten zijn overeengekomen dat 'Messen' nu op de lijst staan van activiteiten die expliciet worden vermeld als 'mogelijk', in plaats van te worden geclassificeerd als massale bijeenkomsten, die tot eind augsutus dit jaar zijn verboden. Hiermee wordt het mogelijk om beurzen weer plaats te laten vinden.

UFI, The Global Association of the Exhibition Industry, zei dat het besluit om groen licht te geven voor een beurs bij de respectievelijke Duitse deelstaten ligt. Hiervoor moeten duidelijke voorschriften worden opgenomen die betrekking hebben op de gezondheid en veiligheid. De Duitse AUMA - Vereniging van de Duitse vakbeursindustrie - heeft de beleidsmakers van het land al voorstellen voor dergelijke voorschriften voorgelegd.

Bron: Exhibition World

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!