Duitse deelstaat staat evenementen tot 1.000 personen stap voor stap toeDuitse deelstaat staat evenementen tot 1.000 personen stap voor stap toe
Back Back Nieuws

Duitse deelstaat staat evenementen tot 1.000 personen stap voor stap toe

23 april 2020

In de ontwikkelingen die worden opgesteld rondom het Coronavirus is het goed om onze buurlanden in de gaten te houden. Welke maatregelen stellen ze daar voor de evenementenbranche? Vanuit onze oosterburen bereikt ons alvast positief nieuws: in de noordelijke Duitse deelstaat Schleswig Holstein worden evenementen tot 1000 personen stap voor stap toegestaan, dat meldt de website van de VDVO, Der Verband der Veranstaltungsorganisatoren, de Duitse Vereniging van Eventorganisatoren.

Aparte regeling

Daniel Günther, de Minister-President van Schleswig-Holstein heeft afgesproken dat evenementen met maximaal 1.000 deelnemers stap voor stap worden toegestaan. Per 30 april zal er een aparte regeling komen waarin ook verduidelijkt zal worden wat dit betekent voor de periode direct na 3 mei. Günther heeft beloofd een gefaseerd plan te ontwikkelen over hoe evenementen stap voor stap weer mogelijk zouden kunnen worden gemaakt.

Specifieke regels

Het is belangrijk dat de geldende hygiëneregels en contactbeperkingen tijdens het evenement kunnen worden nageleefd. In de nieuwe verordening zullen specifieke regels voor concerten, theatervoorstellingen en sportevenementen worden opgenomen. De maximale aantallen zullen steeds worden aangepast aan verdere coronaontwikkeling, specificeerde Günther.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!