Duik in de culturele rijkdom van Hattem Duik in de culturele rijkdom van Hattem
Back Back Nieuws

Duik in de culturele rijkdom van Hattem

02 oktober 2023

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober vindt het evenement 24 uur Hanze plaats. Dit evenement is een unieke manier om hotspots uit Hattem op een creatieve manier te leren kennen. Musea en monumenten openen hun deuren en organiseren allerlei activiteiten. 24 uur Hanze is een fantastische kans om alles wat Hanzestad Hattem te bieden heeft in 24 uur te ervaren. Kom naar Hattem en beleef het mee!

Museumnacht

De Hattemse musea laten het publiek tot in de late uurtjes op een ongebruikelijke manier het museum beleven. Zo kun je genieten van een Museum Diner in het Voerman Museum, ga je op ontdekking met je zaklamp langs de Hanzesteden kalenderplaten van Anton Pieck en geniet je van een bijzondere voordracht van ‘Alle verhalen van 1001 Nacht’ zoals de spannende belevenissen van Sinbad de Zeeman. Ook Windkorenmolen De Fortuin is tot in de late uurtjes te bezichtigen en van binnen en buiten mooi aangelicht. Naast de vaste musea ligt van 6 september t/m 16 oktober Museumschip de Vlotburg aangemeerd. In dit drijvende pop-up museum ontdek je het Middeleeuwse leven van dichtbij.

Hanzeverhalen

De Hanze en het oude Hattem komt tot leven door verhalen! In de gewelven kelder bij woonwinkel By Mölle en in Apart Hotel neemt een stadgids je mee neemt naar 500 jaar geleden in het Middeleeuwse Hanzestadje Hattem, in de nadagen van de hertogen van Gelre, en brengt geschiedenis tot leven. En op vrijdagavond kan jong en oud meewandelen met een spooktocht door de stad. Een gids neemt je in een spannende setting mee en vertelt je de mythes en sagen van Hattem.

Muzikale verrassingen

Muziekvereniging Ontwaakt organiseert op zaterdag ‘KleurRIJK’ in de Andreaskerk. Een muzikale beleving in het licht van de Hanzestad met een knipoog naar de rijke historie van de regio, kunst, de inwoners, dromen en de toekomst. In kerk de Open Poort vind op vrijdag het Hattemse korenfestival plaats.

Speel de Hanze!

Een bijzondere manier om de Hanze te beleven is het live meespelen van het Hanze handelsspel ‘Handelaren van de Hanze’ spelen. Waan je weer even in de Hanzetijd en kom handelen in Hanze goederen. Wie produceert de meeste producten en verdient de meeste Hattemer Knaken? Kortom genoeg redenen om op 13 en 14 oktober naar Hattem te komen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!