Dudok in Concert, een ode aan HilversumDudok in Concert, een ode aan Hilversum
Back Back Nieuws

Dudok in Concert, een ode aan Hilversum

08 september 2017

Ter gelegenheid van de start van de Dutch Media Week in Hilversum werd Xsaga verzocht een bijzondere productie te verzorgen. De producent uit Amsterdam benaderde de Radio 2 dj en kunstenaar Ruud de Wild, om samen het creatieve vormconcept en de muzikale invulling uit te werken 'tegen de gevel van het Raadhuis van Dudok'.

Een ode aan de stad

De samenwerking resulteerde in een prachtige en kleurrijke hommage die de titel 'In the days before Rock 'n' Roll' meekreeg, naar het bekende nummer van Van Morrison, waarin hij met zijn oor gekluisterd aan de radio 'Station Hilversum' ontvangt. Dudok in Concert werd een ode aan de mediastad en aan de toenmalige stadsarchitect Willem Marinus Dudok die, met niet minder dan 47 gebouwen, de stad zijn uiterst herkenbare en internationale karakter gaf.

Aan het programma werd meegewerkt door een keur aan Nederlandse artiesten waaronder de 3JS, Fresku, Julia Zahra, Angela Groothuizen en Frank Boeijen. De muzikale harteklop van het programma werd geslagen door het Metropole Orkest dat middels spectaculaire videomontages tegen de gevel tot ons kwam.

Uitzending gemist?

De NOS zond het programma live en primetime uit op NPO 1 en pakte enorm uit middels de modernste registratietechnieken waarmee 'Dudok in Concert' een showcase werd van 'de media-, en maakstad Hilversum'. Kijk hier de uitzending terug

Fotografie: Jorrit Lousberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!