Download het trendrapport met de eventtrends voor 2021Download het trendrapport met de eventtrends voor 2021
Back Back Trends

Download het trendrapport met de eventtrends voor 2021

25 november 2020

Als eventorganisator ben je altijd op zoek naar manieren en ideeën om jouw evenement te vernieuwen. Daarom deelt het NBC Congrescentrum elk eindejaar de trends voor het jaar dat komen gaat. En juist na dit jaar, waar onzekerheid en talloze veranderingen de boventoon voerden, is het belangrijker dan ooit om een blik op de toekomst te werpen. Hoe zien evenementen er in 2021 uit? Hoe kun je verbonden blijven met je doelgroep? Welke ontwikkelingen mag je verwachten? Het NBC Congrescentrum heeft de trends waar jij volgend jaar op in kunt spelen, gebundeld in een handig trendrapport.

Kun jij ook niet wachten om aan de slag te gaan met de nieuwste ontwikkelingen? Download het trendrapport op de website van het NBC Congrescentrum. Hieronder worden alvast twee trends uitgelicht:

Trend 1: hybride is here to stay

Door het gebrek aan capaciteit en het verbod op samenkomsten, zijn veel evenementen het afgelopen jaar (deels) naar online geswitcht. Waar het online aspect en livestreaming voorheen zaken waren die weinig prioriteit hadden, zijn het nu de meest noodzakelijke. En veel eventorganisatoren zullen beamen dat bepaalde onderdelen van een evenement of congres prima online gefaciliteerd kunnen worden. Natuurlijk bereik je jouw doelgroep liever live, maar ook online liggen er talloze kansen. We sommen er een aantal op:

  • Je bereik wordt enorm vergroot en je bent niet meer gebonden aan de maximale capaciteit van een locatie;
  • Er kan vanuit iedere huiskamer of werkplek aan je evenement worden deelgenomen. Dit scheelt reisbewegingen en verlaagt de drempel tot participatie;
  • Je creëert nieuwe manieren van interactie. Live krijgen de deelnemers de volledige beleving en contact met de spreker, terwijl online deelnemers direct feedback kunnen geven en polls kunnen invullen.

Daarom verwachten wij dat juist hybride evenementen in 2021 de kroon gaan spannen. De kracht en beleving van live, gecombineerd met het oneindige bereik en het plaatsonafhankelijke aspect van online. Een uitstekende combinatie als je het ons vraagt!

Trend 2: vaker kleine evenementen in plaats van één grote

Ook in 2021 is het nog onzeker of we grote evenementen met duizenden bezoekers uit het hele land gaan zien. Maar eventorganisatoren houden de noodzaak om hun doelgroep aan hen te binden. Een jaartje overslaan? Dat is geen optie. Wij verwachten daarom dat we komend jaar een verschuiving gaan waarnemen naar meerdere kleinere evenementen in plaats van jaarlijks één groot event. We zullen meer een ‘roadshow’ concept gaan zien, waarbij op verschillende plekken een kleinschaliger event wordt georganiseerd. Of waarbij een deel van de kleinere evenementen volledig online plaatsvindt. Gasten melden zich aan voor één fysiek event en krijgen bijvoorbeeld digitaal toegang tot alle andere events.

Wil je de andere trends lezen? Download het trendrapport.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!