Donselaar Tenten verzorgt internationale opdracht Donselaar Tenten verzorgt internationale opdracht
Back Back Nieuws

Donselaar Tenten verzorgt internationale opdracht

24 september 2018

Het afgelopen jaar heeft Donselaar Tenten haar zwarte Aluhal vier keer buiten de Nederlandse landgrenzen opgebouwd. De tent schitterde in Wenen, London, Milton Keynes (UK) en Aarhus (DK) en werd gebruikt als spookhuis voor de theatervoorstelling 'Phobiarama' van kunstenaar Dries Verhoeven.

Remco van Ginkel (eigenaar Donselaar Tenten): 'De tent voor Dries Verhoeven is een goed voorbeeld van het maatwerk dat wij kunnen leveren. Speciaal voor de voorstellingen hebben wij de Aluhal uitgevoerd met een op maat gemaakte roldeur, sandwichpanelen en zwarte zeilen. Dit maakt de tent perfect geschikt om dienst te doen als spookhuis.'

Theatermaker en beeldend kunstenaar

Dries Verhoeven (1976) is theatermaker en beeldend kunstenaar en maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte. Een bezoek aan Phobiarama is een excursie door onze hedendaagse angstcultuur. Een 'levende installatie' van Verhoeven, waarin hij een maatschappij toont die geobsedeerd is door veiligheid en perfectie. Terroristen, marketeers en politici weten die angst feilloos te bespelen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!