Documentaire en film festival: 'Docfest' komt naar VenloDocumentaire en film festival: 'Docfest' komt naar Venlo
Back Back Nieuws

Documentaire en film festival: 'Docfest' komt naar Venlo

14 december 2017

Docfest documentaire en film festival (Maastricht), dat dit jaar de derde editie beleefde, komt vrijdag 15 december naar Venlo. Dit keer met films over muziek en verhalen uit de regio verzameld in het poppodium Grenswerk in Venlo.

Mooie documentaires

‘Mooie documentaires. Kleinmenselijk maar groots. De wereld verkennen door andermans ogen. Nieuwe ontmoetingen en het prikkelen van de innerlijke nieuwsgierigheid.’ Aldus de organisatie. Deze avond kun je zien en kiezen uit de films 'Portretten uit de Peel' van Wiek Lenssen over de Venlose meester-fotograaf Jacques Peeters met muziek van Arno Adams,  'Rock 'n Rollers' over de jonge Limburgse band Morganas Illusion, 'Lost Tracks' over DJ Don Diabolo en enkele nooit uitgebrachte singles en de film 'The Story of Anvil', over de rockband Anvil die de inspiratie was voor bands als Metallica en Anthrax, maar nooit echt doorbraken. Na de documentaire kwam die doorbraak er wel en komen ze begin 2018 naar Grenswerk.

Doctalk

Na ‘Portretten uit de Peel’ is er een spraakmakende Doctalk gepresenteerd door Wouter Nelissen (presentator L1 Cultuur café) met Wiek Lenssen over Portretten uit de Peel, Kim de Bis over haar nieuwe film 'De Nieuwe Limburger' en het Limburgs Film Festival. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!