Dit zijn de leukste outdoor evenementen voor in 2022Dit zijn de leukste outdoor evenementen voor in 2022
Back Back Nieuws

Dit zijn de leukste outdoor evenementen voor in 2022

13 december 2021

Een outdoor evenement is niets anders dan een buitenactiviteit die over het algemeen wordt beoefend in een omgeving met veel natuur. Dat maakt dat een outdoor evenement een heel breed begrip is. Onder outdoor evenementen vallen onder anderen: kajakken, bergbeklimmen, wandelen, fietsen, buiten fotografie, met een metaaldetector op zoek gaan,

SUP borden, skiën, snowboarden en nog veel meer. Meer over de activiteit zelf:

·         Het is een lichamelijke activiteit die kan bestaan uit een outdoor-, fysieke- of sociale activiteit.

·         Die wordt ondernomen in de buitenlucht

·         Kan worden uitgevoerd zonder gebruik te maken van gebouwen

·         Vaak zijn grotere stukken water, land of lucht nodig

De term outdoor evenementen en outdoor activiteiten wordt door elkaar heen gebruikt, terwijl men bij een evenement vaak denkt aan een bloemencorso of een kerstmarkt. Bij een outdoor activiteit hoeft het evenement ook niet altijd zwaar fysiek te zijn.

Wat zijn de leukste outdoor evenementen in 2022


Welke outdoor evenementen het leukste zijn in 2022 zijn hangt natuurlijk sterk af van je eigen voorkeur. Wanneer je hoogtevrees hebt, zul je niet graag gaan ballonvaren. Heb je een hekel aan kamperen dan slaap je niet snel in een tent. Maar er zijn ontzettend veel outdoor evenementen te doen. Een outdoor evenement kan bijvoorbeeld zijn:

·         In het bos: boomklimmen – kamperen – paardrijden

·         In de bergen: skiën – bergbeklimmen – trekking

·         Op het water: kajakken – raften – waterskiën

·         In de lucht; ballonvaren – drone vliegen – parachutespringen

Je ziet dat het in de meeste gevallen om meer uitgesproken evenementen gaat. Wanneer je, zoals hierboven al is aangegeven, hoogtevrees hebt, zul je niet zo gauw de lucht in gaan of een berg beklimmen. Waarschijnlijk zelfs niet een boom beklimmen. Maar er blijven nog wel heel veel leuke dingen over.

Welke outdoor evenementen vinden veel mensen leuk


Er zijn genoeg leuke outdoor evenementen te bedenken binnen en buiten Nederland waarbij voor elk budget wel iets te doen is. Veel mensen houden van wandelen. Hou jij van wandelen dan is geocachen (schat zoeken) misschien wel iets voor je. Dat is ook leuk om samen te doen met kinderen. Geocachen doe je met behulp van je telefoon of via GPS. Hou je van fietsen ga dan eens fatbiken op het strand. Fatbiken doe je met een fiets met brede wielen en is ook leuk om te doen met kinderen. Wil je iets wat niet zo ‘rustig’ is, ga dan ziplinen. Je glijdt dan op een bepaalde hoogte aan een touw van A naar B. Afgelopen jaar was suppen toch wel één van de meest opkomende outdoor evenementen in Nederland.

Speciale materialen nodig bij outdoor evenementen


Soms heb je speciale materialen nodig. Je kunt je uitrusting halen op CAMPZ.nl. Zo vind je hier voor het bergbeklimmen of voor het boomklimmen bijvoorbeeld een helm, gordels en een touw. Ga je een lange wandeling maken en wil je daarbij zo goedkoop mogelijk overnachten dan heb je wat meer nodig. Zeker goede wandelschoenen en wandelkleding, maar ook een tentje en slaapbenodigdheden. Het maakt niet uit welke outdoor evenementen je gaat doen, maar zorg wel voor veilige materialen en goede kleding. Dat zorgt ervoor dat je met veel plezier één of meerdere dagen zult beleven

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!