Dit betekenen de wijzigingen per 25/09 voor zakelijke evenementenDit betekenen de wijzigingen per 25/09 voor zakelijke evenementen
Back Back Nieuws

Dit betekenen de wijzigingen per 25/09 voor zakelijke evenementen

15 september 2021

De anderhalvemeterregel wordt vanaf 25 september losgelaten, dat was de belangrijkste verandering die demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge aankondigden in de persconferentie van dinsdag 14 september. Vanaf die datum heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronapas nodig om binnen te komen in alle horeca en bij evenementen, festivals, concerten en professionele sportwedstrijden. Dat geldt ook voor kunst- en cultuurinstellingen, zoals bioscopen en theaters. Wat betekenen de aangepast maatregelen specifiek voor de zakelijke evenementenbranche?

Geen maximumaantal bezoekers met vaste zitplaats

Het maximumaantal bezoekers en de verplichte sluitingstijd wordt afgeschaft voor evenementen buiten en voor evenementen binnen met een vaste zitplaats. Dat betekent dat de meeste zakelijke evenementen in congresvorm zonder bijzondere maatregelen plaats kunnen vinden. Voor alle evenementen geldt alleen toegang op basis van een coronatoegangsbewijs (gevaccineerd, bewijs van herstel of testen voor toegang binnen 24 uur voor het evenement)

Meerdaagse evenementen toegestaan

Binnenevenementen zonder vaste zitplaats kunnen maximaal 75 procent van de reguliere bezoekers binnenlaten. Hier geldt bovendien een verplichte sluitingstijd tussen 00.00 uur en 06.00 uur. Ook meerdaagse evenementen zijn vanaf 25 september weer toegestaan. Hier geldt wel de voorwaarde dat bezoekers elke 24 uur hun coronapas laten zien met een bewijs van vaccinatie, genezing of negatieve test.

Doorstroomlocaties

Beurzen gelden als doorstroomlocatie en mogen zonder corona-toegangsbewijs worden georganiseerd. Een zaalprogramma rondom de beursvloer zorgt er echter voor dat de beurs verandert in een evenement waarvoor wél aanvullende maatregelen gelden. Voor internationale bezoekers is er goed nieuws.  Zij hoeven niet meer in quarantaine als ze kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn.

Algemene maatregelen per 25 september

  • Anderhalvemeterregel wordt losgelaten
  • Zitplaatsverplichting in horeca vervalt
  • Voor evenementen buiten geldt geen maximumaantal bezoekers en geen verplichte sluitingstijd
  • Voor evenementen binnen met een vaste zitplaats is er ook geen maximumaantal bezoekers of sluitingstijd.
  • Meerdaagse evenementen weer toegestaan
  • Coronapas moet op meer plekken getoond worden
  • Discotheken en clubs open tot middernacht
  • Geen mondkapjesplicht meer op middelbare scholen en in hoger onderwijs
  • Quarantaineplicht klassen basisscholen vervalt
  • Thuiswerkadvies verdwijnt

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!