Dijkwerkers en PINO Werken DoorDijkwerkers en PINO Werken Door
Back Back Nieuws

Dijkwerkers en PINO Werken Door

25 juni 2020

De waterschappen en Rijkswaterstaat werken in het Hoogwaterbeschermingsprogramma voortdurend aan het versterken van onze belangrijkste dijken. De jaarlijkse Dijkwerkersdag – een evenement volledig in het teken van al die opgaven – kan vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Maar, de dijkwerkers van Nederland werken door! Net als evenementenbureau PINO. Samen met het HWBP zetten zij een complete podcastreeks én verdiepende talkshow neer over deze dijkwerkers.

Maar liefst 2.300 luisteraars

Juist in tijden van corona werken de dijkwerkers dóór. Maar hoe doe je dat? Als antwoord op die vraag lanceerde het HWBP in samenwerking met PINO razendsnel een podcastserie. In één week kwamen ze van concept tot eerste opname.

Miranda Mens, communicatieadviseur bij het HWBP, trad op als host. In de podcastserie hoor je haar in gesprek met experts over thema’s als digitale participatie, markt & aanbesteding, gebiedsontwikkeling en innovatie. Want hoe organiseer je bewonersbijeenkomsten als fysiek afspreken tijdelijk niet kan? En hoe zorg je ervoor dat lopende aanbestedingen geen vertraging oplopen?

Conceptontwikkeling

PINO ontwikkelde het concept en brainstormde wekelijks met HWPB over gasten en onderwerpen. Ook schreef PINO teksten, een briefing voor podcastgasten en luisterde en adviseerde PINO kritisch mee tijdens de opnames. De podcasts zijn inmiddels ruim 2.300 keer beluisterd. Dat smaakte naar meer! Al snel gingen PINO en het HWBP volop aan de slag met de productie en programmering van de Dijkwerkers Werken Door Talkshow.

Ready, set, action!

Waarom na een 10-delige podcastreeks ook nog een talkshow? Om in contact te blijven met het publiek, ze te informeren én te inspireren. En om na al die podcasts een verdiepend uitstapje te maken. Tijdens de talkshow ging de host de uitdaging aan om in 35 minuten een verdiepende uitzending neer te zetten. Dat deed ze door in gesprek te gaan met dijkgraaf en hoogleraar Co Verdaas, journalist en historicus Rudie van Meurs, algemeen directeur bouwbedrijf GMB Gerrit Jan van de Pol, bestuurslid Unie van Waterschappen Hetty Klavers en HWBP-directeur Erik Wagener.

Onder leiding van PINO werd de talkshow opgenomen bij techniekpartij Smile uit Utrecht. De technici richtten hun Studio Stream compleet in voor de dijkwerkers, met stijlvol decor, cameramannen, licht en geluid. Tijdens de opnames nam PINO de showregie voor haar rekening. Voorafgaande betekende dat onder andere het bijwonen van inhoudelijke voorbesprekingen met sprekers, het opstellen van briefings, het samenstellen van een praktisch draaiboek en meedenken over gespreksvormen en een campagnebeeld. Nieuwsgierig naar de uitzending? Die is sinds donderdag 18 juni te bekijken:

Luister alle podcasts: soundcloud.com/dijkwerkers-werken-door 

 

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!