Digitaal platform Egencia wordt onderdeel van GBTDigitaal platform Egencia wordt onderdeel van GBT
Back Back Nieuws

Digitaal platform Egencia wordt onderdeel van GBT

03 november 2021

American Express Global Business Travel (GBT) heeft met succes de overname afgerond van Egencia, het toonaangevende digitale platform voor reismanagement. Als onderdeel van de transactie is Expedia Group aandeelhouder van GBT geworden. Expedia is ook een langetermijnovereenkomst aangegaan om accommodatie-aanbod aan GBT te leveren.

GBT zal de investeringen in het merk Egencia, zijn mensen en technologie versnellen. GBT en Egencia zullen samen toonaangevende oplossingen bieden voor reismanagement in ieder segment. Door de samenwerking tussen Egencia en GBT's Supply MarketPlace, één van de meest uitgebreide bronnen van aanbod voor zakenreizigers, krijgen klanten meer keuzemogelijkheden en leveranciers betere toegang tot zakenreizigers.

Ongeëvenaard

Paul Abbott, CEO van GBT: 'Door GBT en Egencia samen te brengen, ontstaat een winnende formule die de toekomst van reizen zal bepalen. We zullen klanten ongeëvenaarde waarde, keuzemogelijkheden en ervaringen bieden. Ongeëvenaarde waarde omdat we samen het beste aanbod hebben en de beste besparingen opleveren. Ongeëvenaarde keuzemogelijkheden omdat niemand in de buurt komt van de breedte en diepte van de oplossingen die we zullen bieden. En ongeëvenaarde ervaringen omdat we de beste mensen en technologie in de branche hebben.'

'Vandaag is een belangrijk moment in het realiseren van het volgende belangrijke hoofdstuk voor Egencia', geeft Mark Hollyhead, President van Egencia, aan. 'Deel uitmaken van een organisatie die volledig gericht is op zakenreizen, zal Egencia sneller doen groeien en versterken waar we het beste in zijn: technologie-gedreven oplossingen bieden die inspelen op de steeds veranderende behoeften van zakenreizen en zijn vele belanghebbenden.'

Na afronding van de transactie zal Mark Hollyhead, President van Egencia, leiding blijven geven aan de Egencia-activiteiten en rechtstreeks rapporteren aan GBT’s CEO Paul Abbott. Hij zal tevens toetreden tot GBT’s executive leadership team.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!